ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΜΥΘΟΣ: ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ;


Σίγουρα όλες οι γυναίκες έχουμε αναρωτηθεί αν τα καλλυντικα που είναι πιο φθηνά μπορεί να είναι και επικίνδυνα για την υγεία μας και το δέρμα μας. Είναι αλήθεια ή μύθος ότι τα καλλυντικα από τις πιο φθηνές εταιρείες και όχι επώνυμες, μπορούν να προκαλέσουν ακμή, αλλεργίες και γενικά να θέσουν την υγεία μας και την επιδερμίδα μας σε κίνδυνο;

Η συγκεκριμένη πεποίθηση είναι λανθασμένη. Το πιο βασικό από όλα που πρέπει να κάνουμε όλες οι γυναίκες όταν αγοράζουμε ένα καλλυντικό είναι να κοιτάζουμε αν είναι επιστημονικά και ιατρικά ελεγμένο και στην συνέχεια να είναι κατάλληλο στον τύπο δέρματος μας.

Γενικά δυστυχώς όλα τα καλλυντικα καλώς ή κακώς περιέχουν χημικά, όμως καλό είναι μερικές τοξικές ουσίες να προσπαθήσουμε να τις αποφύγουμε. Όπως:

  • Parabens: Βρίσκεται συνήθως στα προϊόντα ενυδάτωσης, καλό είναι να αποφεύγετε γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Μεταλλικό Έλαιο ή Mineral Oil: Βρίσκετε συνήθως στις κρέμες ματιών, χειλιών, σώματος, make up, προϊόντα μαλλιών κτλ. Καλύπτει το δέρμα και εμποδίζει την ικανότητα του να αναπνέει με αποτέλεσμα να προκαλεί σπυράκια, αφυδάτωση, μαύρα στίγματα, αλλεργικές διαταραχές, πρόωρη γήρανση.
  • Aceton: Η αλλιώς το γνωστό σε όλους μας Ασετόν που ξεβάφουμε τα νύχια. Μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα, ξηροστομία, ναυτία, δυσκολία στην ομιλία.

Όμως η λύση στο να κόψουμε την χρήση καλλυντικών δεν είναι εφικτή, μπορούμε όμως να προτιμάμε πιο φυσικά καλλυντικα και οπωσδήποτε να ελέγχουμε την λίστα με τα συστατικά του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *