ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΙΣΩ


Η αλλαγη ωρας είναι γεγονός όλοι γνωρίζουμε ότι η ωρα αλλάζει δυο φορές το χρόνο. Σε λίγες μέρες θα υποδεχθούμε την χειμερινή ώρα. Πιο συγκεκριμένα η ημερομηνία που θα κληθούμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω είναι η τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη.

Για την ακρίβεια το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου του Οκτωβρίου όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή) στις 29 Οκτώβρη στις 04:00 τα ξημερώματα θα αλλάξουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα πίσω ώστε να δείχνουν 03:00.

Η αλλαγη ωρας θα διατηρηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018 όπου θα αλλάξει σε θερινή.

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί να υπάρχει η αλλαγη ωρας και ποια από τις δυο (χειμερινή, θερινή) είναι η κανονική ωρα και γιατί κάνουμε όλη αυτή την διαδικασία; Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Η κανονική ή καλύτερα η ηλιακή ωρα είναι η χειμερινή καθώς η θερινή ώρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας έξυπνος τρόπος που σκέφτηκε ο άνθρωπος για να εξοικονομεί ενέργεια και να μπορεί να εκμεταλλεύεται περισσότερες ώρες ηλιακού φωτός.

Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μέτρο αλλαγής της ωρας εφαρμόζεται ανελλιπώς από το 1975, καθώς κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει παλαιότερα δεν είχαν μόνιμο αποτέλεσμα.

πηγή εικόνας: ladylike.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *