ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ


Σίγουρα πάνω κάτω όλοι μας έχουμε στο νου μας δυο τρεις συσκευές που νομίζουμε ότι καταναλώνουν πολύ περισσότερο ενέργεια άρα και ρευμα από κάποιες άλλες, τι γίνεται όμως αν τελικά έχουμε λάθος και τελικά υπάρχουν και άλλες συσκευές που δεν υποψιαζόμασταν αλλά τελικά είναι η αιτία του φουσκωμένου λογαριασμού ρεύματος που έρχεται στο σπίτι;

Οι παρακάτω συσκευές είναι αυτές που καίνε περισσότερο ρευμα μέσα στο σπίτι:

Πιστολάκι: Παρόλο που είναι μια συσκευή που δεν χρησιμοποιείτε για αρκετή ώρα είναι αρκετά ενεργοβόρα με αποτέλεσμα να καίει αρκετό ρευμα. Μια λύση είναι αν τυχόν έχετε παλιό πιστολάκι να το αντικαταστήσετε με τα καινούργια που έχουν βγει στην αγορά που είναι ενεργειακής κλάσης.

Συσκευές σε αναμονή: Όταν λέμε συσκευές σε αναμονή εννοούμε όλες τις συσκευές που βρίσκονται στην πρίζα και μένουν για ώρες σε κατάσταση φόρτισης. Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί αλλά ξοδεύεται ρευμα χωρίς να το καταλαβαίνετε. Συσκευές σε αναμονή όπως τηλεοράσεις, κινητά, υπολογιστές κτλ τραβάνε πολύ ενέργεια. Φροντίστε λοιπόν να τις βγάζετε από την πρίζα πριν πάτε για ύπνο.

Θερμοσίφωνας: Σε ένα σπίτι η καταναλώσει ζεστού νερού είναι απαραίτητη αυτό δεν χωράει αμφιβολία, αλλά δυστυχώς ο θερμοσίφωνας είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές που απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας για να ζεστάνει το νερό. Μια καλή λύση είναι να βάλετε ηλιακό θερμοσίφωνα θα σας βοηθήσει πολύ να μειώσετε τον λογαριασμό ρεύματος κάθε μήνα.

πηγή εικόνας:spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *