ΒΑΨΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΡΥΖΙ


Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές που μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε τα πασχαλινα αυγα, είτε κλασικά είτε όμπρε είτε με φυσικές βαφές ακόμα και με χρώμα ζαχαροπλαστικής που είναι και οικολογικό. Μια από τις πιο εντυπωσιακές και αρκετά εύκολη μέθοδος να βάψετε τα φετινά σας πασχαλινα αυγα είναι η τεχνική βαψίματος με ρύζι και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • αυγά άσπρα
  • ρύζι λευκό
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης
  • γάντια μια χρήσης
  • μεμβράνη

Διαδικασία εκτέλεσης:

Αφού βράσετε τα αυγά στην συνέχεια παίρνετε τα πλαστικά ποτηράκια και ρίχνετε στο καθένα ρύζι ώστε να καλυφθεί περίπου το 1/4 του ποτηριού. Ρίχνεται σε κάθε ποτηράκι το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας και ανακατεύεται πολύ καλά ώστε το χρώμα να πάει παντού. Συνήθως 15 σταγόνες είναι αρκετές, εάν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε όσες σταγόνες επιθυμείτε. Στην συνέχεια βάζετε μέσα σε κάθε ποτήρι το βρασμένο αυγό, κλείνετε το στόμιο του ποτηριού με μια μεμβράνη και ανακινείται ελαφρά με πολύ προσοχή ώστε να μην σπάσει το αυγό. Το χρωματιστό ρύζι θα χρωματίσει το αυγό και έτσι τα πασχαλινα αυγα είναι έτοιμα με ένα αποτέλεσμα που θα σας αρέσει πολύ.

extra tip: Προσοχή αν κατά την διάρκεια που ανακινείται το ποτήρι με το αυγό, το χρώμα που αφήνει δε σας ικανοποιεί τότε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σταγόνες στο ρύζι αφού έχετε αφαιρέσει πρώτα το βρασμένο αυγό, αν δε το αφαιρέσετε τότε το χρώμα ζαχαροπλαστικής θα περάσει κατευθείαν πάνω στο αυγό και το αποτέλεσμα δε θα είναι το αναμενόμενο.

 

πηγή εικόνας:womenonly.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *