ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ


Όλοι μας θέλουμε ένα σπίτι καθαρό, σε άλλους αρέσει η καθαριότητα σε άλλους όχι τόσο αλλά είναι αναγκαίο κακό. Άλλωστε η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και κανείς δεν αγαπάει την βρωμιά. Υπάρχουν όμως και μερικά βρωμικα σημεία ή πράγματα που βρίσκονται στο σπίτι που ακόμα και οι λάτρεις της καθαριότητας ξεχνούν να καθαρίσουν.

Είναι μερικά σημεία και πράγματα ‘υπεράνω πάσης υποψίας’ που αμελούν να καθαρίσουν και οι πιο φανατικοί, πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

1. Είδη μπάνιου: Όταν λέμε είδη μπάνιου εννοούμε από την κουρτίνα μπάνιου, τα διάφορα διακοσμητικά έως το δοχείο που τοποθετείτε τις οδοντόβουρτσες μέσα. Τα βακτήρια κάνουν κυριολεκτικά πάρτι, ειδικά το δοχείο με τις οδοντόβουρτσες αποτελεί τον υπ αριθμόν ένα πιο βρωμικο σημείο στο μπάνιο όσο και να ακούγεται περίεργο αυτό. Οι σταγόνες από το νερό που συσσωρεύονται μέσα στο δοχείο μπορούν να αποτελέσουν κατοικία για περίπου δυο εκατομμύρια μικρόβια. Βάλτε στο πρόγραμμά σας κάθε 10 μέρες να τα περνάτε με ένα αντιβακτηριδιακό προϊόν.

2. Πόμολα και Διακόπτες: Είναι αντικείμενα τα οποία αγγίζουμε σε καθημερινή βάση και πολλές φορές μπορεί να τα αγγίζουμε και με βρωμικα χέρια άθελα μας χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε σημεία ανάπτυξης κάθε λογής βακτηρίου.  Άραγε έχουμε αναρωτηθεί ποτέ για το αν είναι καθαρά ή όχι;

3. Η καφετιέρα: Εάν ο καφές σας έχει αρχίσει να αποκτά περίεργη γεύση και βιαστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα ότι μάλλον κάτι άλλαξαν στην σύσταση του καφέ ή ότι αλλάξατε μάρκα και αυτό φταίει, μάλλον πρέπει να το ξανά σκεφτείτε. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα υπολείμματα καφέ να έχουν κάνει κατάληψη στην καφετιέρα σας.

4. Το τηλέφωνο: Όσο και να σας φαίνεται παράξενο το τηλέφωνο είναι από τα πιο βρωμικα αντικείμενα μέσα στο σπίτι και θα πρέπει να καθαρίζετε σε καθημερινή βάση. Αποτελεί μεγάλη εστία μόλυνσης επειδή το πιάνουμε καθημερινά και επειδή έρχεται σε κοντινή επαφή με το πρόσωπο και το στόμα μας το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

πηγή εικόνας:tospitakimou.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *