ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ;


Σε ένα υγιές βρέφος μπορούμε να βρούμε πολλές αιτίες που μπορεί να το αναγκάζουν να ξυπνά πολύ συχνά κατά την διάρκεια της νύχτας και να δυσκολεύεται να ξανά κοιμηθεί. Ας δούμε τις πιο συνηθισμένες από αυτές :

 

  • Η πείνα, αν το μωρό σας δεν έχει φάει αρκετά στην διάρκεια της ημέρας τότε δυσκολεύεται να χαλαρώσει και έτσι έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνά κατά την διάρκεια της νύχτας.

  • Μια ακόμα αιτία είναι ότι δεν κοιμάται αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κούραση που θα έχει το μωρό σας μπορεί να αποτελέσει αιτία αντίστασης του βρέφους στον ύπνο.

  • Λάθος συνειρμοί που μπορεί να έχει το μωρό σας, αν για παράδειγμα έχει συνηθίσει σε μια σειρά πραγμάτων για να κοιμηθεί όπως το να τρώει, να το κουνούν και να του δίνουν πιπίλα για να κοιμηθεί τότε κάθε φορά που θα ξυπνάει θα χρειάζεται πάντοτε τα ίδια βοηθήματα για να ξανά κοιμηθεί.

  • Τα περισσότερα μωρά ξεσκεπάζονται με συνέπεια να κρυώνουν, όμως το κρύο είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας ώστε να αφήσει το μωρό σας να κοιμηθεί.

  • Οι εξωτερικές ενοχλήσεις όπως είναι ένα αναμμένο φωτάκι νύχτας ή μια ανοιχτή πόρτα αυξάνουν τις πιθανότητες να ξυπνήσει το μωρό σας κατά την διάρκεια της νύχτας.

πηγή εικόνας : tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *