ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ


Πολλές φορές μας έχει τύχει να πρέπει να πάρουμε ένα χάπι που να είναι αρκετά μεγάλο και να μας δυσκολεύει στην κατάποση του και δυστυχώς μπαίνουμε στον πειρασμό να επιχειρήσουμε να το κόψουμε έτσι ώστε να το καταπιούμε πιο εύκολα. Υπάρχουν ωστόσο πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται γενικά να πάρουν χαπια ή κάψουλες και επιλέγουν να τα κόψουν ώστε να μπορέσουν να τα καταπιούν είτε είναι μεγάλα είτε είναι μικρά.

Και στις δυο περιπτώσεις αυτό είναι λάθος, και δυστυχώς μερικές φορές είναι και πολύ επικίνδυνο. Όταν κόβουμε τα χαπια, ένα σημαντικό ποσοστό τον συστατικών χάνεται κατά το διαχωρισμό τους ακόμα και αν τα χαπια έχουν σχετική εγκοπή.

Τα χαπια που έχουν προστατευτικό περίβλημα πρέπει να λαμβάνονται έτσι, χωρίς να επιχειρήσετε να τα κόψετε. Υπάρχει λόγος που είναι έτσι φτιαγμένα, είτε γιατί μπορεί να σας προστατέψει από τυχόν ερεθισμό του οισοφάγου, είτε γιατί θέλει να εξασφαλίσει ότι τα συστατικά του φαρμάκου θα απελευθερωθούν με αργό ρυθμό.

xapia

Το κόψιμο των χαπιών σε μικρότερες δόσεις μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών και να μην επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα που θα έπρεπε να έχει. Γι’αυτό μην ξεχνάτε να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσεις που βρίσκονται εντός της συσκευασίας και να συμβουλεύεστε πάντα τον Γιατρό ή τον Φαρμακοποιό σας πριν προβείτε σε κάποια λανθασμένη κίνηση στην λήψη φαρμάκων που σας έχουν χορηγηθεί.

 πηγές εικόνων: neurorexia.com,annfammed.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *