ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΚΡΙΝΙΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ


Δυστυχώς μια σχετική έρευνα έχει αποδείξει πως η παιδική γκρινια είναι ένας από τους ήχους που αποσυντονίζουν περισσότερο τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ένταση, φωνές και ένα παιδί να γκρινιάζει μέχρι να εξαντλήσει τα όρια της υπομονής προκειμένου να γίνει το δικό του είναι μια εικόνα αρκετά οικεία για τους περισσότερους γονείς. Βέβαια τα παιδιά γκρινιάζουν για διάφορους λόγους κάθε φορά, θα πρέπει πρώτα να βρείτε τους λόγους για τους οποίους γκρινιάζει και να αποκλείσετε το ενδεχόμενο το παιδί να γκρινιάζει επειδή πονάει ή είναι άρρωστο.

Για να μην φτάσετε στην γκρινια θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

1. Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε την καλή συμπεριφορά. Με αυτόν τον τρόπο τονώνετε την αυτοπεποίθηση του και του δίνετε ένα κίνητρό να το ξανά κάνει.

2. Πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στο παιδί. Είναι απαραίτητο να αφιερώνετε χρόνο καθημερινά έστω και μισή ώρα με μια δραστηριότητα.

3. Να ακούτε το παιδί σας με προσοχή. Προσοχή όμως να το ακούτε με προσοχή όχι μόνο την ώρα της γκρίνιας αλλά γενικά κάθε στιγμή, αυτό θα το βοηθήσει να νιώθει μοναδικός και δεν θα χρειάζεται να αντιδρά με ενοχλητικούς τρόπους όπως είναι η γκρινια.

4. Μην ξεχνάτε να καλλιεργείτε καθημερινά την ανεξαρτησία του παιδιού σας. Να μάθει σιγά σιγά να εξυπηρετείται μόνο, όσο πιο ανεξάρτητο είναι ένα παιδί τόσο λιγότερο γκρινιάζει.

Αν τυχόν κάνετε όλα αυτά και το παιδί σας γκρινιάζει τότε προσέξτε πολύ καλά την συμπεριφορά σας εκείνη την ώρα, διότι αν δεν είναι η σωστή μπορεί να μεγαλώσει το πρόβλημα αντί να σταματήσει την γκρινια. Την ώρα της γκρίνιας:

1. Αποφύγετε τους χαρακτηρισμούς π.χ είσαι ανυπόφορος, είσαι γκρινιάρης.

2. Μην διακωμωδείτε την συμπεριφορά του.

3. Μην το κοροϊδεύετε μπροστά σε άλλους.

4. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

5. Δώστε μια εναλλακτική λύση.Επαναλάβετε το αίτημα του παιδιού αλλά έτσι όπως θα έπρεπε να το ζητήσει και όχι με την γκρινια.

πηγή εικόνας: entertv.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *