ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΒΗΧΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα στο χρόνο μπορεί να αρρωστήσουμε και να μας πιάσει αυτός ο ενοχλητικός βήχας, που συνήθως όταν είσαι στην δουλειά ή κάπου που έχει κόσμο σε δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και σε φέρνει σε άσχημη θέση. Όλοι εκείνη την στιγμή ψάχνουμε κάποια λύση ώστε να μας βοηθήσει να σταματήσουμε το βηχα, το καλύτερο βέβαια είναι να μην καταφύγουμε σε φάρμακα. Που να το φανταζόμασταν ότι η λύση βρίσκεται στην μαυρη σοκολατα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Alyn Morice, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος καρδιαγγειακών και αναπνευστικών σπουδών του πανεπιστημίου Hull, η μαυρη σοκολοτα είναι περισσότερο αποτελεσματική στον απλό βηχα μέχρι και στον ανυπόφορο σε σχέση με άλλα φάρμακα.

Η μαυρη σοκολατα μαλακώνει τον ερεθισμένο λαιμό και βοηθάει να ηρεμήσει γρήγορα ο βήχας, τα αποτελέσματα της γίνονται ορατά από την δεύτερη μέρα κιόλας. Αυτό συμβαίνει διότι το κακάο είναι μια ουσία πιο παχύρρευστη σε σχέση με κάποιο κλασσικό φάρμακο για το βηχα, με αποτέλεσμα να προστατεύει καλύτερα τα ευαίσθητα τοιχώματα του λαιμού και τις νευρικές απολήξεις προλαμβάνοντας έτσι την επιθυμία να βήξουμε.

Φροντίστε λοιπόν να έχετε πάντα στο σπίτι σας μαυρη σοκολατα που να έχει πάνω από 85% περιεκτικότητα σε κακάο. Φάτε την αργά ώστε να έρθει σε επαφή με τον λαιμό για περισσότερη ώρα, δοκιμάστε αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο δεν έχετε να χάσετε κάτι παρά μόνο να απολαύσετε μια ωραία γεύση και να αισθανθείτε καλύτερα.

 

 

πηγή εικόνας:freshdesignpedia.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *