ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ


Όλες οι μαμάδες έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες με δύσκολους λεκεδες στα παιδικά ρουχαλάκια, είναι κάτι που συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Πώς όμως μπορούμε να βρούμε λύσεις ώστε να καθαρίζονται εύκολα και να μην πελαγώνουμε;

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να καθαρίζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται πάμε όμως να τα δούμε πιο αναλυτικά ένα ένα.

Λεκεδες από

Φρουτόκρεμα: Είναι από τους πιο συχνούς λεκεδες και από τους πιο δύσκολους να απομακρυνθούν. Θα πρέπει αμέσως να το πλύνετε τοπικά και στην συνέχεια να το πλύνετε στο πλυντήριο. Αλλιώς θα πρέπει να αφήσετε το ρούχο να μουλιάσει και στην συνέχεια να το πλύνετε στο πλυντήριο με διπλάσια ποσότητα απορρυπαντικού.

Παγωτό: Μουλιάστε το ύφασμα σε ζεστό νερό και προσθέστε απορρυπαντικό.  Στην συνέχεια πλύνετε το στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία εάν το ρούχο το επιτρέπει.

Τσίχλα: Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη ή τρίψτε τοπικά με ένα παγάκι. Έτσι η τσίχλα θα παγώσει και θα σπάσει πο εύκολα. Χρησιμοποιήστε ένα λιπαντικό για να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα, τρίψτε στην συνέχεια τοπικά με το απορρυπαντικό πιάτων σας και βάλτε το να πλυθεί κανονικά.

Λάσπη: Οι λεκεδες από λάσπη χρειάζονται διαφορετική διαδικασία, πρέπει πρώτα να περιμένετε να στεγνώσει η λάσπη και μετά να δράσετε. Πάρτε μια μαλακή βούρτσα και τρίψε τοπικά. Εάν ο λεκές επιμένει χρησιμοποιήστε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό ανακατέψτε τα και τρίψτε με αυτό τοπικά τον λεκέ.

Τέμπερα: Σκουπίστε την ξεραμένη τέμπερα με ένα χαρτί, στην συνέχεια βρέξτε ένα σφουγγαράκι με νερό και απορρυπαντικό και τρίψτε τοπικά το ύφασμα. Τώρα η μπογιά έχει μαλακώσει, προσπαθήστε να αφαιρέσετε όση μπογιά μπορείτε με ένα πιρούνι και ξεπλύνετε το. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να φύγει η πιο πολύ μπογιά και έπειτα βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο για να καθαρίσει τελείως.

πηγή εικόνας: in2life.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *