ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ


Αρκετοί γονείς καταβάλουν αγώνες ώστε να μάθουν στο παιδί να εντάξει στην καθημερινότητα του το βουρτσισμα των δοντιων. Είναι μια απαραίτητη καθημερινή συνήθεια που πρέπει το παιδί να ξεκινήσει να έχει από τα 3 χρόνια της ζωής του.

Το βουρτσισμα των δοντιων πολλά παιδιά το βαριούνται και προσπαθούν να το αποφύγουν, γι’αυτό πολλές φορές αρνούνται και γίνονται αντιδραστικά στο άκουσμα του. Όμως με λίγο ευρηματικότητα και φαντασία μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να δούνε το βουρτσισμα των δοντιων σαν μια ευχάριστη καθημερινή δραστηριότητα.

1. Σεβαστείτε την επιλογή του: Την επόμενη φορά που θα πάτε σούπερ μάρκετ αφήστε το παιδί να διαλέξει μόνο του την οδοντόβουρτσα του, πιθανώς να είναι με τον αγαπημένο του ήρωα, καθώς να διαλέξει και την οδοντόκρεμα του με την γεύση που προτιμάει το ίδιο το παιδί, μην ξεχνάτε ότι η οδοντόκρεμες για ενήλικες είναι πολύ ενοχλητικές για τα παιδιά.

2. Μια σου και μία μου: Όταν το παιδί είναι σε μικρή ηλικία δεν έχει αναπτύξει ακόμα όλες του τις κινητικές δεξιότητες, για να είστε λοιπόν σίγουροι ότι το παιδί σας κάνει σωστό βουρτσισμα των δοντιων του τότε κάντε το εξής, αφήστε τον να βουρτσίσει τα δόντια σας και εσείς βουρτσίστε τα δικά του.  Έτσι ταυτόχρονα όταν δε τα καταφέρνει να του δείχνετε με την σειρά σας πως να το κάνει σωστά.

3. Πείτε του μια ιστορία: Στα παιδιά αρέσουν πολύ τα παραμυθάκια, για να του δώσετε να καταλάβει πόσο κακό θα κάνει στα δοντάκια του αν δε τα βουρτσίζει φτιάξτε ένα παραμυθάκι να του πείτε. Τα γλυκά έχουν ζάχαρη, η ζάχαρη όμως έχει μέσα της πολύ μικρά ζουζουνάκια που τους αρέσει να τρώνε τα δόντια και να κάνουν σε αυτά τρύπες και όσο μένουν πάνω σε αυτά τόσο πιο μεγάλες τρύπες κάνουν και τα χαλάνε. Γι αυτό ο μόνος τρόπος για να διώχνουμε τα ζουζουνάκια από τα δόντια μας είναι με το μαγικό μας όπλο που είναι η θαυματουργεί οδοντόβουρτσα.

4. Μιμηθείτε το τρένο: Για να καταλάβει καλύτερα το παιδί πως να κάνει σωστό βουρτσισμα των δοντιων πείτε του ότι πρέπει οι κινήσεις του να μοιάζουν με τις κινήσεις που κάνει και το τρενάκι. Κυκλικές κινήσεις και όχι οριζόντιες. Δώστε του κίνητρο, μπορεί λοιπόν να οδηγήσει το τρενάκι;

5. Επιβράβευση: Μπράβο. μην ξεχνάτε την μαγική λέξη που πρέπει να λέτε ώστε να του δίνετε κίνητρο να το κάνει καθημερινά.

 

 

πηγή εικόνας:chianesedental.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *