Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλοπιτα δε γίνετε, πολλές φορές μπορεί να διστάζουμε να φτιάξουμε οι ίδιοι την βασιλοπιτα και καταλήγουμε να την αγοράζουμε έτοιμη. Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε μια εύκολη, οικονομική και κυρίως πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξετε φέτος την δική σας βασιλοπιτα.

Υλικά που θα χρειαστούν:

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 550 γρ. ζάχαρι
  • 200 γρ βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλυτζάνια κονιάκ
  • Ξύσμα από 4 μανταρίνια
  • 100 ml χυμό από μανταρίνι
  • Ξηροί καρποί προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν περίπου 2 με 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά της συνταγής (προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα όχι όλα μαζί, για να μπορέσει να τα απορροφήσει καλύτερα και να είναι αφράτη). Στην συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα, τα 100 ml χυμό από τα μανταρίνια και το κονιάκ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε όλο μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανοίγουμε ξανά τον μίξερ, χτυπάμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι για 2-3 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Το φλουρί μπορούμε να το βάλουμε είτε όταν ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί είτε όταν ψηθεί ανασηκώνουμε λίγο την βασιλοπιτα και το βάζουμε από κάτω.

Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά!!

πηγή εικόνας: funkycook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *