ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ


Μιας και το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα καλό καθάρισμα στα παντζουρια του σπιτιού. Υπάρχει άραγε τρόπος να καθαριστούν εύκολα και γρήγορα; Ακολουθώντας τον παρακάτω τρόπο μπορείτε να τα καθαρίσετε μέσα σε δέκα λεπτά χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε πολύ από την ενέργεια σας και τον ελεύθερο χρόνο σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ζεστό νερό
  • Υγρό για πιάτα
  • Λευκό ξύδι (απολυμένει και απωθεί πολλά έντομα)
  • Μια βούρτσα με μεγάλη λαβή

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα κουβά για να έχετε το μείγμα σας έτοιμο, πάρτε το λάστιχο και βρέξτε με δύναμη όλη την επιφάνεια από τα παντζουρια. Έτσι η περισσότερη σκόνη και βρωμιά θα έχει φύγει, στην συνέχεια βουτήξτε την βούρτσα μέσα στον κουβά και ξεκινήστε να τρίβετε από πάνω προς τα κάτω (η βούρτσα με την μεγάλη λαβή θα σας βοηθήσει να φτάσετε και τα πιο ψηλά σημεία χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σκάλα). Αφού τελειώσετε με το τρίψιμο ξεπλύνετε καλά για να φύγουν οι σαπουνάδες, δώστε προσοχή σε αυτό διότι αν παραμείνουν σαπουνάδες πάνω στα παντζουρια όταν στεγνώσουν θα έχουν δημιουργηθεί λεκέδες.

Την ίδια διαδικασία με το μείγμα και την βούρτσα μπορείτε να κάνετε και στο εσωτερικό των παντζουριών, εδώ όμως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο για ευνόητους λόγους, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε την πιο πολλή σκόνη και στην συνέχεια ακολουθείστε την ίδια διαδικασία. Στο τέλος σκουπίστε τα παντζουρια με ένα στεγνό πανί για να απομακρυνθεί όλη η σαπουνάδα.

 

 

πηγή εικόνας:aitoloakarnanianet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *