ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες φορές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πετσετες του μπάνιου πριν τις βάλουμε στο πλυντήριο; Είναι γεγονός ότι όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να πατάξουμε τα μικρόβια από το σπίτι μας. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι οι πετσετες που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση αλλεργιών, ακμής και πολλών δερματικών παθήσεων. Μπορούν άνετε να γίνουν μια μεγάλη εστία μικροβίων εάν δεν τηρούμε κάποιους κανόνες.

Όπως συμβουλεύουν οι δερματολόγοι οι πετσετες του μπανιου πρέπει να ανανεώνονται κάθε 2 με 3 χρήσεις προκειμένου να αφαιρούνται τα εκατομμύρια νεκρά κύτταρα δέρματος που έχουν κολλήσει πάνω τους και να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες τουλάχιστον στους 60 βαθμούς. Τις πετσετες που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο πρέπει να τις βάζετε στο καλάθι με τα άπλυτα αμέσως μόλις τις χρησιμοποιήσετε χωρίς να χρησιμοποιηθούν δεύτερη φορά.

Οι πετσετες μπάνιου επειδή είναι αρκετά χονδρές παγιδεύουν την υγρασία και τη δυσοσμία αρκετά γρήγορα, με αποτέλεσμα η μυρωδιά της μούχλας στο μπάνιο να μην είναι η ιδέα σας αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το μαλακτικό με ξύδι κατά την πλύση ή να πλύνετε πρώτα με μια κούπα ξύδι τις πετσετες και έπειτα να επαναλαμβάνετε την πλύση με κανονικό απορρυπαντικό. Αν όμως η μυρωδιά συνεχίζει να επιμένει πρέπει να ανανεώσετε τις πετσετες σας με καινούργιες για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις.

Και μια τελευταία συμβουλή, πρέπει να γνωρίζετε ότι το άμεσο άπλωμα και στέγνωμα είναι το Α και το Ω.

πηγή εικόνας:onmed.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *