ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΣΑΣ


Σίγουρα ένα καλό μαξιλαρι χρειάζεται πάντα για ένα καλό και ποιοτικό ύπνο. Το μαξιλαρι αν και φαίνεται σχεδόν πάντα καθαρό και αθώο εξωτερικά, στο εσωτερικό του κρύβει χιλιάδες μικροοργανισμούς και υπολείμματα. Έχετε όμως αναρωτηθεί κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε το μαξιλαρι σας;

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να πιστεύουμε ότι όσο νιώθουμε απαλό το μαξιλαρι μας είναι εντάξει και δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Μπορείτε να καταλάβετε και μόνοι σας πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το μαξιλαρι σας, απλά διπλώστε το στα δύο, αφήστε το και αν δεν επανέρχεται στην αρχική του μορφή τότε θα πρέπει σίγουρα να πάρετε καινούργιο.

Έρευνες έχουν δείξει πως το 1/3 του βάρους του μαξιλαριού μπορεί να οφείλεται σε μικροοργανισμούς, νεκρά κύτταρα και έλαια του δέρματος, βακτήρια, μύκητες, ακάρεα και τα περιττώματα αυτών. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το παλιό μαξιλαρι που έχουμε να κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας, όπως αυξημένη ευαισθησία στα ακάρεα με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ή να οδηγήσουν σε προβλήματα ακμής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδεώδες είναι να αλλάζουμε μαξιλαρι κάθε 6 μήνες έως το αργότερο 2 χρόνια. Το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε πολύ περισσότερα χρόνια για να προβούμε στην αντικατάσταση του μαξιλαριού μας. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες περιμένουμε από 3,5 έως 5 χρόνια για να το αντικαταστήσουμε, διότι τόσο περίπου θέλει ώστε να χάσει τον όγκο του και να μην στηρίζει το κεφάλι μας όπως επιθυμούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *