ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ


Η οδοντοβουρτσα είναι ένα από τα πιο βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε πολλές φορές καθημερινά ώστε να έχουμε καθαρά και υγιεί δόντια.

Δυστυχώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι ξεμαλλιασμένες τριχούλες στην οδοντοβουρτσα είναι η ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να την αλλάξουν, σίγουρα αυτό είναι μεγάλο λάθος διότι αν φτάσει σε τέτοια κατάσταση σημαίνει ότι έπρεπε να είχε αλλαχτεί καιρό πριν.

Στο ανθρώπινο στόμα υπάρχουν κατά μέσο όρο 100-200 είδη βακτηρίων τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν στην οδοντοβουρτσα αμέσως μετά το βούρτσισμα. Απαραίτητο για την στοματική μας υγεία λοιπόν είναι η οδοντοβουρτσα να αλλάζει κάθε 2 με 3 μήνες αλλά και πιο νωρίς όταν συμβούν αυτά:

  • Μετά από ένα κρύωμα: Εάν περάσετε κάποια γρίπη, κρύωμα ή ακόμα και κάποια στοματίτιδα ή μυκητίαση πρέπει να αλλάξετε την οδοντοβουρτσα σας αφού γίνεται καλά. Διότι όσο καλά και να ξεπλύνεται την οδοντόβουρτσα κάποια μικρόβια θα παραμείνουν πάνω.
  • Μόλις αρχίζει να αλλάζει το σχήμα των ινών: Σταδιακά οι εξωτερικές ίνες αρχίζουν να παίρνουν κλίση προς τα έξω μειώνοντας έτσι την συνολική ικανότητα καθαρισμού των δοντιών και αυξάνοντας τις πιθανότητες να ερεθίσετε τα ούλα σας.
  • Εάν χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο: Η οδοντοβουρτσα δε θα πρέπει να μοιράζεται με κανέναν είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης διαφόρων ασθενειών και παθογόνων μικροβίων που προκαλούν ουλίτιδα.

 

extra tip: Οι παιδικές οδοντοβουρτσες διαφέρουν από τις κανονικές που γνωρίζουμε, φθείρονται πολύ πιο γρήγορα γιατί είναι μαλακές και θα πρέπει να αντικαθίστανται συχνότερα από αυτές των ενηλίκων.

 

πηγή εικόνας:shefinds.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *