ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΠΑ


Το λαδι είναι σίγουρα ένας από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες στα ρούχα και στα υφάσματα. Όπως και να έγινε όμως το ‘κακό’ δεν θα πρέπει να απογοητευόσαστε. Υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε έτσι ώστε να αποχαιρετίσετε τους λεκέδες από λαδι μια για πάντα, μάλιστα ορισμένες φορές δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά για να τους απομακρύνετε.

1. Βρέξτε με λίγο βενζίνη το σημείο που υπάρχει ο λεκές από το λαδι και στην συνέχεια πηγαίνετε στο μπάνιο και χρησιμοποιήστε την γνωστή σε όλους μας βρεφική πούδρα ή αλλιώς ταλκ, ρίξτε αρκετή ποσότητα πάνω στον λεκέ και αφήστε το μέχρι να απορροφήσει το λαδι. Στην συνέχεια το βουρτσίζετε και το πλένετε κανονικά.

2. Χρησιμοποιήστε αμέσως λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω στο λεκέ, αφήστε το για λίγη ώρα και έπειτα πλύνετε το ύφασμα ή το ρούχο κανονικά στο χέρι ή στο πλυντήριο.

3. Αφήστε το ρούχο ή το ύφασμα με τον λεκέ από λαδι να μουλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν και τις περισσότερες φορές ο λεκές μπορεί να διαλυθεί σε λίγες ώρες, είναι προτιμότερο να το αφήσετε όλη την νύχτα μέσα σε νερό έτσι ώστε να έχετε σίγουρα αποτελέσματα.

4. Ρίξτε αλάτι πάνω στο λεκέ από λαδι, αφήστε το να δράση για περίπου 30-40 λεπτά και στην συνέχεια προχωρήστε στο κανονικό πλύσιμο.

5. Ξεπλύνετε το λεκέ με ζεστό νερό και τρίψτε με λίγο απορρυπαντικό την επιφάνεια  του λεκέ και από την πίσω μεριά του υφάσματος. Στην συνέχεια πλύνετε το στο πλυντήριο με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε εκτός από το απορρυπαντικό σας και κάποιο ενισχυτικό πλύσης.

 πηγή εικόνας:magnesianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *