ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ: ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ


Τα μυρμηγκια είναι τα πιο εργατικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου, τι γίνεται όμως όταν εισβάλουν μέσα στο σπίτι. Είναι γεγονός ότι με την εμφάνιση της ζέστης κάνουν την εμφάνιση τους πληθώρα ανεπιθύμητων ζωυφίων στο σπίτι μας, η πιο συχνή επισκέπτες είναι τα μυρμηγκια.

Τα μυρμηγκια μπορεί να είναι ενοχλητικά αλλά είναι απαραίτητα για τον κύκλο της ζωής, μιας και είναι μέρος του οικοσυστήματος, γι’αυτό μην καταπολεμάτε τα μυρμηγκια αν είναι εκτός σπιτιού ή στον κήπο σας. Αν τελικά εισβάλουν στο σπίτι τότε καταπολεμήστε τα και κρατήστε τα μακριά με φυσικούς τρόπους και όχι με φάρμακα. Πάμε να δούμε τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης για αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, καλό θα είναι βέβαια πρώτα να βρείτε τον πυρήνα, από που μπαίνουν και μετά να δράσετε ανάλογα:

1. Χρησιμοποιήστε κανέλα. Τοποθετήστε κανέλα σε πόρτες και παράθυρα ή χρησιμοποιήστε κανέλα αιθέριο έλαιο και ψεκάστε τα σημεία που βγαίνουν τα μυρμηγκια.

2. Χρησιμοποιήστε αλάτι. Το αλάτι είναι ένα συστατικό που δεν αγαπούν καθόλου τα μυρμηγκια, δεν μπορούν να προχωρούν πάνω του άρα είναι κάτι που θα τα κρατήσει μακριά.

3. Το βασικότερο από όλα μην δίνετε αφορμές στα μυρμηγκια να σας επισκεφτούν, καθαρίστε καλά και μην αφήνετε ψίχουλα.

4. Σχεδιάστε με κιμωλία. Ναι και όμως η κιμωλία κρατάει μακριά τα μυρμηγκια από το σπίτι. Χρησιμοποιήστε σκόνη από κιμωλία και βάλτε την στις εισόδους που μπαίνουν τα μυρμηγκια.

5. Φλούδες από αγγούρι. Ναι τα μυρμηγκια έχουν μια φυσική απέχθεια στην μυρωδιά από το αγγούρι, βάλτε φλούδες αγγουριού στα ανοίγματα όπου πιθανόν μπαίνουν.

6. Ξεφλουδίστε πορτοκάλι ή γενικά εσπεριδοειδή και αφήστε τις φλούδες σε εξωτερικό χώρο. Ρίξτε ζεστό νερό πάνω τους και αφήστε να δράσουν.

πηγή εικόνας:olalathos.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *