ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΞΥΡΑΦΑΚΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ


Το ξυραφακι συνεχίζει να είναι ένας από τους κλασσικούς και πιο γρήγορους τρόπους για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Όμως αφού χρησιμοποιείτε αυτή την μέθοδο θα πρέπει να μάθετε να είσαστε πιο προσεκτικές σε κάποια πράγματα.

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν το ξυραφακι όταν κάνουν μπάνιο και στην συνέχεια το αφήνουν κάπου κοντά στην ντουζιέρα τους εκτεθειμένο, είτε είναι στην θήκη για το σαμπουάν είτε είναι πάνω στα πλακάκια του μπάνιου.

Με αυτό τον τρόπο όμως το ξυραφακι καταστρέφεται, ναι μεν είναι ένα υλικό που θέλει συχνά αλλαγή αλλά αν το αφήνετε εκτεθειμένο στο ντους σας τότε το νερό, η υγρασία και ο αέρας θα δημιουργήσουν σκουριά στις λεπίδες. Και δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος να μολυνθείτε αν κοπείτε την ώρα που ξυρίζεστε, λόγο ότι οι βρώμικες λεπίδες και οι σκουριασμένες αναπτύσσουν μικρόβια

Αφού ξυριστείτε λοιπόν και βγείτε από το μπάνιο, τοποθετείστε το βρεγμένο ξυραφακι σε μια στεγνή πετσέτα για να στεγνώσει καλά, για επιπλέον προφύλαξη στεγνώστε το και με το πιστολάκι. Ύστερα αποθηκεύστε το σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με υγρασία και αέρα.

extra tip: Μπορείτε να περάσετε τις λεπίδες με λίγο λάδι, μην ξεχνάτε ότι το λάδι δεν είναι φίλος με το νερό  οπότε προστατεύει τις λεπίδες από την οξείδωση. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά λαδάκια για την προστασία των λεπίδων.

 

πηγή εικόνας:mamamommymom.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *