ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ


Το σκορδο χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στην μαγειρική ειδικά στην Ελληνική κουζίνα το τιμάμε ιδιαιτέρως. Προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό και κάνει πολύ καλό στην υγειά μας. Τι κάνουμε όμως όταν θέλουμε να το βάλουμε στο φαγητό αλλά σκεφτόμαστε να το αφήσουμε καλύτερα διότι η μυρωδιά που αφήνει στα χέρια γίνεται πολύ ενοχλητική και την ξεφορτώνεσαι δύσκολα.

Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να ξεφλουδίσετε ένα σκορδο πολύ εύκολα χωρίς να χρειαστεί να μυρίσουν τα χέρια σας όσο θα μύριζαν αν τα καθαρίζατε με τον κλασσικό τρόπο.

1. Βάλτε το σκορδο σε ένα μπολ γυάλινο και στην συνέχεια τοποθετείστε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακινείστε το ελαφρά ώστε να αφαιρεθούν οι φλούδες από τις σκελίδες του σκόρδου.

2. Χτυπήστε δυνατά με το χέρι σας το σκόρδο ώστε να διαχωριστούν οι σκελίδες στην συνέχεια ρίξτε τα σε ένα μπολ το όποιο θα το κλείσετε με ένα άλλο μπολ σαν καπάκι. Κουνήστε το σαν σέικερ δυνατά πάνω κάτω. Θα παρατηρήσετε ότι μετά από λίγα δευτερόλεπτα όλες οι σκελίδες σας έχουν διαχωριστεί από τις φλούδες.

3. Χρησιμοποιήστε πάλι ένα μπολ, αφού το γεμίσετε με νερό ρίξτε τις σκελίδες μέσα και αφήστε να μουλιάσουν για λίγη ώρα. Η μυρωδιά θα έχει ελαττωθεί αρκετά και η φλούδα από τις σκελίδες θα έχει μαλακώσει πολύ με αποτέλεσμα να φεύγει πάρα πολύ εύκολα.

 

 

πηγή εικόνας:besthealthmag.ca

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *