ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ


Δυστυχώς η υγρασια στο σπίτι είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, είτε λόγο κακής μόνωσης είτε λόγο κακής κατασκευής. Πολλές φορές μάλιστα δε μένει μόνο στα συνηθισμένα σημεία σε κάποιο τοίχο ή στο ταβάνι αλλά εμφανίζεται στις ντουλάπες και στα συρτάρια με αποτέλεσμα να δίνει μια πολύ δυσάρεστη μυρωδιά στα ρούχα.

Υπάρχουν δυο πράγματα που μπορείτε να κάνετε εύκολα και κυρίως πολύ οικονομικά ώστε να διώξετε την υγρασια και να προστατέψετε τα ρούχα σας για να μη καταστραφούν:

1. Κιμωλία: Προμηθευτείτε μερικές κιμωλίες, δέστε τες με ένα λαστιχάκι και τοποθετήστε τες στη ντουλάπα σας. Μπορείτε είτε να τις κρεμάσετε από το λαστιχάκι, είτε να τις βάλετε σε ένα τούλι και να δημιουργήσετε ένα πουγκάκι, είτε να τις τοποθετήσετε στα συρτάρια από τις ντουλάπες σας, ακόμα και στα κουτιά αποθήκευσης που χρησιμοποιείται για να οργανώσετε την ντουλάπα σας. Η κιμωλία θα απορροφήσει την επιπλέον υγρασια και θα κρατήσει τα ρούχα σας φρέσκα και καθαρά.

2. Χλωρίνη και Νερό: Αν η υγρασια έχει προχωρήσει πολύ και το πρόβλημα είναι έντονο τότε θα χρειαστείτε πιο δραστικά μέτρα από τις κιμωλίες. Βάλτε σε μια λεκάνη 4 μέρη χλιαρό νερό και ένα μέρος χλωρίνη. Με ένα σφουγγαράκι με σκληρή επιφάνεια τρίψτε τις επιφάνειες που έχουν μούχλα. Αφήστε το να δράση για μισή ώρα και έπειτα σκουπίστε τη επιφάνεια πολύ καλά με ένα στεγνό πανί.

πηγή εικόνας: pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *