ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ


Υπάρχει περίπτωση να μυρίζει το πάτωμα άσχημα μετά από σφουγγάρισμα και να μην ξέρετε τι φταίει; Σας έχει τύχει άραγε; Κι όμως είναι κάτι που συμβαίνει και κατά κύριο λόγο ευθύνεται η σφουγγαριστρα γι’αυτό.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως πριν ξεκινήσουμε το σφουγγάρισμα πρέπει να πλένουμε καλά και την σφουγγαριστρα και τον κουβά. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει την σφουγγαριστρα πιο πριν για να μαζέψετε χυμό, γάλα, καφέ κτλ τότε θα πρέπει να την ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά με ζεστό νερό, αλλιώς θα μαζέψει υπολείμματα τα οποία είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της.

Πάντα να την αφήνετε σε ανοιχτό χώρο για να στεγνώνει καλά και να μην μαζεύει μούχλα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα εξαιρετικό μείγμα από υλικά που έχετε όλοι στην κουζίνα σας για να μοσχομυρίζει η σφουγγαριστρα σας και να αφήνει μια όμορφη μυρωδιά καθαριότητας όταν την χρησιμοποιείται. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι
  • 1 κουταλάκι της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων
  • αρκετό ζεστό νερό
  • ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας ή ένα λεμόνι

Πριν φτιάξετε το μείγμα αυτό αφήστε την σφουγγαριστρα σας μέσα στο κουβά με ζεστό νερό και ξίδι για περίπου μισή ώρα ώστε να την απολυμάνει σε βάθος, ύστερα φτιάξτε το παραπάνω μείγμα στον κουβά σας και σφουγγαρίστε με αυτό όλο το σπίτι το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και το σπίτι σας θα μοσχομυρίζει.

 

πηγή εικόνας:spirossoulis.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *