ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΣΙΓΑΡΟ


Η μυρωδιά από τσιγαρο είναι αρκετά δυσάρεστη και μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική ειδικά για κάποιον που δεν καπνίζει. Η νικοτίνη έχει την κακή συνήθεια να εισχωρεί στα μαλλιά, στα ρούχα αλλά και στην ατμόσφαιρα κι ιδιαιτέρως στους χώρους του σπιτιού η οποία γίνεται ενοχλητική.

 Ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά από το τσιγαρο με τους εξής τρόπους:

1. Αερίστε πολύ καλά: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο υγιεινό από τον φρέσκο αέρα και φυσικά δεν νοείται να υπάρχει αναμμένο τσιγαρο σε κλειστό χώρο και να μην υπάρχει έστω ελάχιστα κάποιο ανοιχτό παράθυρο ώστε να μπορεί ο αέρας να ανανεώνεται.

2. Βάλτε βανίλια ή κανέλα στα τασάκια: Ρίξτε λίγο βανίλια ή κανέλα στα τασάκια, ανάλογα τι σας αρέσει σαν μυρωδιά, με αυτόν τον τρόπο θα αρωματίζεται ο καπνός και αντί αυτού θα μυρίζει βανίλια ή κανέλα.

3. Βράστε βανίλια σε νερό: Εναλλακτικά μπορείτε να βράσετε την βανίλια αντί να την τοποθετήσετε στα τασάκια. Βράστε λίγη βανίλια διαλυμένη σε νερό.

4. Ξίδι: Βάλτε λίγο ξίδι σε 1-2 μπολάκια και τοποθετήστε γύρω γύρω στο δωμάτιο ή πάνω στο καλοριφέρ. Το ξίδι έχει την ιδιότητα να απορροφά όλες τις μυρωδιές καθώς φυσικά και τη μυρωδιά από το τσιγαρο και δεν αφήνει την ατμόσφαιρα ξηρή.

5. Βράστε φλούδες από μανταρίνι: Αφού βράσετε τις φλούδες αφήστε τη μυρωδιά να πάει σε όλο το σπίτι, εξαφανίζει και τις πιο βαριές μυρωδιές.

6. Χρησιμοποιήστε άμμο για γάτες: Βάζοντας στο τασάκι λίγο άμμο για γάτες, όταν θα σβήνεται το τσιγαρο αυτόματα θα εξαφανίζεται και η όποια μυρωδιά.

Εάν θέλετε να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά από τσιγαρο που βρίσκεται στα έπιπλα ή σε χαλιά, ρίξτε λίγο σόδα ή καθαριστικό πάνω τους, αφήστε να στεγνώσει όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα σκουπίστε με την ηλεκτρική για να φύγουν τυχόν υπολείμματα.

πηγή εικόνας:newsbomb.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *