ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΣΕ ΤΟ ΡΟΥΧΟ; ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ


Τόσες δουλείες που απαιτεί το σπίτι καθημερινά όλο και κάποια θα πάει λίγο στραβά και ίσως γίνει και κάποια μικρή ζημιά. Οι πιο πολλές νοικοκυρές έχουν έρθει αντιμέτωπες κάποια στιγμή με κάποιο μικρό ατύχημα που τους έχει συμβεί με το σιδερο.

Εάν η ζημιά είναι μικρή, δηλαδή προλάβατε να μην καεί τελείως το ρούχο απλά να αφήσει μια κιτρινίλα πάνω σε αυτό τότε μην αγχώνεστε υπάρχει λύση και μπορεί να φύγει εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να ‘σώσετε’ το ρούχο που έκανε ζημιά το σιδερο.

  • Πάρτε ένα βαμβακερό πανί και βουτήξτε το μέσα σε οξυζενέ. Τρίψτε με αυτό ελαφρά την περιοχή που έχει κιτρινίσει και ο λεκές θα δείτε που θα εξαφανιστεί κατευθείαν.
  • Ένας άλλος τρόπος είναι αφού πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο στην συνέχεια να ρίξετε πάνω στο λεκέ που άφησε το σιδερο ενώ το ρούχο σας είναι βρεγμένο ένα μείγμα με ίσα μέρη ψιλό αλάτι, ξίδι, χυμό λεμονιού και μαύρη ζάχαρη , αφήστε το να στεγνώσει στον ήλιο με το μείγμα πάνω και στην συνέχεια ξανά πλύνετε το κανονικά, ο λεκές θα εξαφανιστεί.
  • Εάν το ρούχο που κάνατε την ζημιά με το σιδερο είναι χρωματιστό τότε μπορείτε να το καθαρίσετε με το χυμό από ένα κρεμμύδι, απλά κόβετε ένα κρεμμύδι και το τρίβετε πάνω στον λεκέ, το αφήνετε για περίπου 20 λεπτά και στην συνέχεια το πλένετε κανονικά στο πλυντήριο.

 

πηγή εικόνας: infokids.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *