ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΞΥΠΝΑ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ


Μια καλή οργανωμένη ντουλαπα μπορεί να κάνει το πρωινό ξύπνημα πολύ ευκολότερο, αφού δεν θα χρειαστεί να σπαταλάς τόσο χρόνο για να βρείς τα ρούχα που θα βάλεις ή τα αξεσουάρ που θα ήθελες να βάλεις αλλα δεν τα βρίσκεις επειδή δεν είναι τακτοποιημένα και δεν έχεις τόσο χρόνο να ψάξεις να τα βρείς. Μην ξεχνάς οτι μια σωστή οργανωμένη ντουλαπα λένε ότι αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σου, πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η ντουλαπα είναι ο καθρέφτης του καθενός, ισχυρίζονται μάλιστα πως η ντουλαπα είναι το πρώτο βήμα για να φέρεις την αλλαγή στη ζωή σου.

Δεν είναι ακατόρθωτο να οργανώσεις την ντουλαπα σου, όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χώρος σου, αρκεί όταν το αποφασίσεις να ξεκινήσεις από μερικα πολύ δραστικά βήματα. Υπάρχουν άλλωστε και πάρα πολλές λύσεις ώστε ανάλογα με την ντουλάπα σου να χρησιμοποιήσεις ανάλογους αποθηκευτικούς χώρους, κουτιά σε διάφορα μεγέθη για να χωράνε παπούτσια και αξεσουάρ. Όσα κουτιά και να έχεις δεν πάνε ποτέ χαμένα.

Πάρε ιδέες από μερικά χρήσιμα tips για την οργάνωση της ντουλαπα σου:

Βήμα πρώτο: Πολύ βασικό φτιάξε τρείς κατηγορίες, αυτά που θέλεις να κρατήσεις, αυτά που θα τα χαρίσεις και αυτά που θα τα βάλεις στο πατάρι. Πρόσεξε όμως αυτά που θέλεις πρέπει να σου κάνουν και φυσικά να έχεις σκοπό να τα φορέσεις και όχι για μια φορά στο τόσο, με αποτέλεσμα να ξαναμαζεύετε άθικτο την επόμενη σεζόν.

Βήμα δεύτερο: Πρίν αγοράσεις τα απαραίτητα κουτιά για την σωστή οργάνωση της ντουλάπας σου, φρόντισε να μετρήσεις σωστά τις διαστάσεις της, όπως επίσης φρόντισε να εκμεταλλευτείς κάθε γωνία του εσωτερικού της. Διότι τις περισσότερες φορές δεν είναι ο συνολικός χώρος που φταίει αλλά η εσωτερική της διαρρύθμιση, extra tip μπορείς να τοποθετήσεις αν χρειάζεται πρόσθετα ράφια ή να δημιουργήσεις πρόσθετο χώρο για κρεμάστρες.

Βήμα τρίτο: Δώσε προσοχή στις κρεμάστρες που επιλέγεις, επέλεξε τις σωστές ανάλογα με τα ρούχα σου. Απέφυγε τις συρμάτινες κρεμάστρες οι οποίες δεν υποστηρίζουν καλά τα ρούχα και αναπόφευκτα το σύρμα θα γδάρει και θα ξηλώσει τα ρούχα σου. Επέλεξε υφασμάτινες κρεμάστρες για τα ευαίσθητα υφάσματα, πλαστικές για τα πουκάμισα και ξύλινες για τα κοστούμια, έτσι θα δείς οτι βοηθούν το ρούχο να διατηρήσει το σχήμα του.

Βήμα τέταρτο: Αυτό το βήμα θα σου λύσει τα χέρια αν είσαι απο τις κοπέλες που έχουν άπειρα παπούτσια και πολλά κουτιά που τα αποθηκεύουν. Βάλε ταμπέλες στα κουτιά των παπουτσιών σου ή ακόμα καλύτερα πάρε τα ειδικά διαφανή κουτιά αποθήκευσης παπουτσιών, έτσι θα αναγνωρίζεις τα ζευγάρια ευκολότερα και πολύ πιο γρήγορα.

πηγή εικόνας : panacheimages.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *