ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ!


Όταν αναφέρουμε τον όρο ουρολοίμωξη μιλάμε για την λόιμωξη του ουροποιητικού. Η ουρολοίμωξη είναι πολύ συχνή στα παιδιά, περίπου το 7% των κοριτσιών και το 2% των αγοριών περνούν ουρολοίμωξη μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Η αναγνώριση ουρολοίμωξης είναι πιο δύσκολο να γίνει στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες. Μερικές φορές τα παιδιά δεν παρουσιάζουν τα κλασικά συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης ή μπορεί να μην είναι σε θέση να εξηγήσουν τι τους συμβαίνει. Για να προστατέψετε το παιδί σας απο τυχόν ουρολοίμωξη πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας πίνει αρκετό νερό κάθε μερα.

  • Ενθαρρύνετε τις τακτικές επισκέψεις στο μπάνιο. Πείτε στο παιδί σας να πηγαίνει να ουρήσει όποτε αισθάνεται την ανάγκη και σε καμία περίπτωση να μην το αφήνει για αργότερα.

  • Κάντε προσεκτικά την επιλογή ρούχων, επιλέξτε βαμβακερά εσώρουχα και όχι συνθετικά, διότι με τα συνθετικά έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθει ουρολοίμωξη καθώς τα βακτήρια κάνουν πάρτι. Επίσης αποφύγετε να ντύνετε το παιδί σας με εφαρμοστά ρούχα.

  • Κάντε μαθήματα τουαλέτας στο παιδί σας, ειδικά στην κόρη σας, διδάξτε το παιδί να σκουπίζεται καλά, απο εμπρός προς τα πίσω μόλις πάει τουαλέτα.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψετε το παιδί σας!! Προσοχή όμως μην τρομάξετε το παιδί, με ήρεμο και ήπιο τόνο αλλά σταθερά υπενθυμίστε του τι πρέπει να κάνει.

πηγή εικόνας: sunnyside.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *