ΠΑΓΑΚΙΑ: ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ


Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας ότι τα παγακια συνήθως χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι για ένα κρύο ρόφημα κι όμως δεν είναι έτσι, έχουν πολλές περισσότερες χρήσεις από αυτό.

Τα παγακια όσο περίεργο και να σας φαίνεται μπορούν να φανούν χρήσιμα δε διάφορες δουλείες του σπιτιού, πάμε να δούμε αναλυτικά ποίες είναι οι άλλες χρήσεις τους:

1. Κάντε το ρύζι σας πάλι φρέσκο έτσι απλά: Εάν θέλετε το μαγειρεμένο ρύζι σας να το ξανά ζεστάνετε και να το φάτε χωρίς αυτό να έχει σκληρύνει και επιπλέον να έχει ωραία γεύση σαν να το μαγειρέψατε εκείνη την στιγμή, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε ένα παγάκι μέσα στην κατσαρόλα την ώρα που το ζεσταίνετε.

2. Βγάλτε τις τσίχλες: Εάν έχει κολλήσει τσίχλα σε κάποιο τραπέζι, χαλί ή κάποιο αγαπημένο σας ρούχο μπορείτε πανεύκολα να την βγάλετε τοποθετώντας πάνω ένα παγάκι. Αφήστε το για λίγο και μετά μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα την τσίχλα.

3. Μουδιάστε την γλώσσα σας: Αυτό συνήθως το κάνουμε στα παιδάκια που πρέπει να πάρουν ένα φάρμακο ή σιρόπι που δεν τους αρέσει η γεύση τους. Μπορείτε να γλύψετε  για λίγη ώρα ένα παγάκι ώστε να μουδιάσει η γλώσσα σας και να μην καταλάβετε έντονα την γεύση του φαρμάκου.

4. Ποτίστε τα λουλούδια σας: Αντί για νερό μπορείτε να ρίξετε μερικά παγακια στις γλάστρες σας, απλά θέλει λίγο προσοχή να μην ακουμπήσουν τα παγακια τις ρίζες των λουλουδιών γιατί ο πάγος μπορεί να τα καταστρέψει.

5. Φτιάξτε παγακια κρασιού: Κανείς δε ρίχνει στο κρασί του παγακια καθώς αραιώνει την γεύση του. Μπορείτε όμως να φτιάξετε παγακια κρασιού και να έχετε στην στιγμή ένα δροσερό και καθόλου αραιωμένο κρασί.

6. Σώστε ένα κατεστραμμένο φαγητό: Και όμως ένα μόνο παγάκι μπορεί να σας ‘σώσει’ εάν νομίζετε ότι το έχετε παρακάνει με κάποιο υλικό. Όπως επίσης μπορεί να κάνει και τις σος σας πιο ελαφριές.

 

πηγή εικόνας:eatdrinkbetter.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *