ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ


Τα καλοκαιρινά μπάνια στην θαλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως οι γονείς έχουν άγχος και ανησυχία για τυχόν ατυχήματα που μπορούν να συμβούν στην θαλασσα. Εάν ακολουθήσουν όμως μερικές αλλά ουσιαστικές οδηγίες, τότε σίγουρα το παιδί τους θα παίζει και θα κολύμπα με μεγαλύτερη ασφάλεια στην θαλασσα.

  • Προσοχή στις ακατάλληλες ώρες στην θαλασσα, οι καταλληλότερες ώρες είναι νωρίς το πρωί και το απόγευμα, αποφύγετε τις ώρες 12 με 4.
  • Ελέγξτε την παραλία, τι εννοούμε με αυτό; ελέγξτε πινακίδες για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, ρωτήστε αν υπάρχει ναυαγοσώστης, ελέγξτε αν υπάρχει αυξημένη κίνηση σκαφών ή αν γίνονται θαλάσσια σπορ, ενημερωθείτε αν η συγκεκριμένη θαλασσα που επιλέξανε είναι καθαρή και έχει γαλάζια σημαία.
  • Προφυλάξτε το από τον ήλιο, να το αλείφετε συνέχεια με αντηλιακή κρέμα και να του φοράτε πάντα καπελάκι.
  • Να βρίσκεστε πάντα κοντά τους, ακόμα και όταν αυτό πλατσουρίζει έξω έξω ένα κύμα μπορεί να το ρίξει και να το τραυματίσει, εάν το παιδί είναι κάτω των 3 ετών συνίσταται η επίβλεψη αφής, δηλαδή να μπορείτε να πιάσετε το παιδί ανά πάσα ώρα και στιγμή.
  • Σε παιδιά κάτω των 4 ετών το σωσίβιο δεν πρέπει να λείπει, ακόμα και αν παίζουν ή κολυμπούν δίπλα σας.
  • Θέστε όρια, ορίστε με σαφήνεια στο παιδί μέχρι που επιτρέπεται να κολυμπάει, μην υπερεκτιμάτε τις ικανότητες των μικρών παιδιών όταν αυτά πηγαίνουν κολυμβητήριο.
  • Τα παιδιά πρέπει να φορούν πάντα παπουτσάκια για την καυτή άμμο και αντίστοιχα όταν περπατούν σε βράχια πρέπει να φορούν πλαστικά παπουτσάκια που πατούν στερεά σε ανώμαλες επιφάνειες έτσι ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς από αιχμηρές πέτρες και κοχύλια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *