ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ


Αναμφίβολα η Άνοιξη είναι μια από τις πιο ωραίες εποχές του χρόνου, δυστυχώς όμως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν μπορούν να την απολαύσουν όπως θα ήθελαν, διότι ταλαιπωρούνται από διάφορες αλλεργίες που εκδηλώνονται σε έντονο βαθμό αυτήν την εποχή, διότι υπάρχει ανθοφορία και γύρη με αποτέλεσμα την έξαρση των αλλεργιών.

Συμβουλές για να προστατευτείτε από τις αλλεργίες της Άνοιξης:

 

1)Οι γύρεις είναι σε έξαρση τις πολύ πρωινές και βραδινές ώρες (σούρουπο), είναι σημαντικό να προσέχετε να μην αερίζετε το σπίτι αυτές τις ώρες διότι η γύρη κινείται περισσότερο όταν αλλάζει η θερμοκρασία.

2)Όταν φυσάει να κρατάτε τα παράθυρα κλειστά

3)Να φοράτε απαραίτητα γυαλιά ηλίου αν έχετε επιπεφυκίτιδα.

4)Μην ασχολείστε με την κηπουρική χωρίς γάντια και μάσκα αν έχετε αλλεργίες την Άνοιξη.

5)Εάν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο είναι σημαντικό να έχετε τα παράθυρα κλειστά.

6)Να κρατάτε καθαρά τα κλιματιστικά του σπιτιού αλλά και του αυτοκινήτου και να βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν τα ειδικά φίλτρα αέρος που κατακρατούν τα σωματίδια της γύρης.

7)Μόλις επιστρέφετε στο σπίτι είναι σημαντικό να λούζεστε και να πλένετε τα μάτια σας με άφθονο νερό και η τοποθέτηση των ρούχων που φορούσατε να γίνεται έξω από το υπνοδωμάτιο, όλα αυτά είναι απαραίτητο να γίνουν διότι οι γύρεις παραμένουν στα μαλλιά, στο δέρμα και στα ρούχα.

Υπάρχουν και διάφορες τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση της αλλεργίας με φυσικό τρόπο χωρίς φάρμακα όπως είναι το πορτοκάλι, το μπρόκολο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα δύο τελευταία λειτουργούν ως αντιισταμινικά λόγο της κερκετίνης που έχουν.

πηγή εικόνας: philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *