ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΑΛΛΕΡΓΙΚΟ


Τα αίτια μιας αλλεργίας μπορεί να είναι από πολλά και διάφορα αλλεργιογόνα και να εκδηλώνονται με διαφορετικούς τρόπους, άσθμα, ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, έντονη φαγούρα. Δυστυχώς πάρα πολλές φορές τα αλλεργιογόνα βρίσκονται και μέσα στο σπίτι. Μπορούμε όμως να επέμβουμε σε αυτό και να μπορέσουμε να κάνουμε όσο αυτό είναι εφικτό ένα αντιαλλεργικο σπίτι, πάμε να δούμε πως:

1. Το πρώτο και βασικότερο βήμα από όλα είναι να καταπολεμήσουμε όπως μπορούμε τα αλλεργιογόνα ακάρεα μέσα στο σπίτι, που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα.

  • Αερίζουμε πολύ συχνά τον χώρο μας, για να μπορέσει ο αέρας να ανανεωθεί. Τα ακάρεα προτιμούν τους χώρους που δεν αερίζονται συχνά, προσοχή όμως επειδή οι γύρεις είναι σε έξαρση τις πολύ πρωινές και βραδινές ώρες (σούρουπο) μην αερίζετε το σπίτι τότε, διότι η γύρη κινείται περισσότερο όταν αλλάζει η θερμοκρασία.
  • Περνάμε την ηλεκτρική σκούπα πάνω από το στρώμα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
  • Προσέχουμε να μην αφήνουμε ζώα που πιθανός έχουμε στο σπίτι να μπαίνουν στην κρεβατοκάμαρα διότι πολλές φορές φέρουν αλλεργιογόνα στο τρίχωμα τους.
  • Διατηρούμε μια σωστή θερμοκρασία να μην έχει πολύ ζέστη διότι τα ακάρεα την αγαπούν ιδιαίτερα.
  • Επιλέγουμε πάπλωμα και καλύπτουμε με ειδικό υφασμάτινο κάλυμμα, όπως και το μαξιλάρι μας και το στρώμα μας. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη γκάμα από καλοκαιρινά παπλώματα, παπλωματοθήκες, κουβερλί και για μεγάλους και για παιδιά σε πολλά σχέδια και χρώματα. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο να γίνει ώστε να τα βγάζετε εύκολα και να τα πλένετε τακτικά για να διατηρείτε το κρεβάτι σας αντιαλλεργικο.

2. Κρατάμε καθαρά τα κλιματιστικά. Τα φίλτρα από τα κλιματιστικά είναι παγίδα μικροβίων και σωματιδίων ιδιαίτερα αλλεργιογόνων. Καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν τα ειδικά φίλτρα αέρος που κατακρατούν τα σωματίδια της γύρης έτσι θα πετύχετε να έχετε ατμόσφαιρα καθαρή και ένα σπίτι αντιαλλεργικο.

3. Κρατάμε μακριά την μούχλα, καθαρίζουμε το μπάνιο. Δυστυχώς η μούχλα είναι για το μπάνιο ότι και τα ακάρεα για την κρεβατοκάμαρα. Μια είναι η λύση για να αποφύγουμε την μούχλα στο μπάνιο, ο πολύ καλός αερισμός.

πηγή εικόνας: helloladies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *