ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΦΥΣΑΕΙ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ


Σε έναν ενήλικο το να φυσαει τη μυτη του φαντάζει κάτι το πολύ εύκολο, μπορεί όμως για ένα παιδί να είναι αρκετά δύσκολο και να του φαίνεται πολύπλοκο. Το πιο βασικό από όλα προτού ξεκινήσετε να διαβάσετε τις συμβουλές είναι να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να έχετε υπομονή και να μην απογοητευτείτε εάν δεν τα καταφέρει το παιδί σας γρήγορα.

Για να μάθετε στο παιδάκι σας να φυσαει τη μυτη αποτελεσματικά, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Εξηγήστε στο παιδί γιατί πρέπει να φυσαει τη μυτη του, το πως αυτή η δραστηριότητα θα τον βοηθήσει όταν είναι άρρωστο και η μύτη του είναι βουλωμένη και τρέχει.

2. Μάθετε του πως να φυσαει από τη μυτη του αέρα. Μπορείτε να του ζητήσετε να κλείσει το στόμα και να πάρει ανάσα μόνο από την μύτη και να κάνει εισπνοές και εκπνοές.

3. Τα παιδιά μιμούνται, αφήστε τα λοιπόν να σας αντιγράψουν, ενθαρρύνετε τα γι’αυτό. Πάρτε ένα χαρτομάντιλο για σας και ένα για εκείνο, αρχίστε να φυσάτε τη μύτη σας συστήνοντάς του να κάνει το ίδιο.

4. Δημιουργήστε μια πίστα αγώνων, φτιάξτε μια μπαλίτσα από βαμβάκι τοποθετείστε την σε μια ευθεία επιφάνεια π.χ  σε ένα τραπέζι και ζητήστε από το παιδί σας να το μετακινήσει φυσώντας αέρα μόνο από μύτη. Στην συνέχεια κλείστε με το χέρι σας το ένα ρουθούνι ώστε να φυσάει μόνο με το άλλο.

5. Τέλος μην παραλείψετε να μάθετε στο παιδί σας το πόσο σημαντικό είναι να πετάει το χαρτομάντιλο στα σκουπίδια και να πλένει αμέσως τα χεράκια του για την αποφυγή μετάδοσης μικροβίων.

πηγή εικόνας:mommy.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *