ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ


Η απόκτηση της όρθιας στάσης και της βάδισης αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για ένα παιδί, μας επιβεβαιώνει ότι ένα παιδί μεγαλώνει και είναι κινητικά αλλά και νευρολογικά υγιές και γερό. Ένα μωράκι μπορεί να περπατησει περίπου όταν κλείσει το πρώτο χρόνο της ζωής του.

Η κινητική ανάπτυξη του παιδιού είναι περίπου έτσι: γύρω στον 4 μήνα κάθεται με την βοήθεια άλλου, στον 7 μήνα μπορεί να κάτσει και χωρίς βοήθεια, στον 8 μήνα αρχίσει να στέκεται όρθιο όταν το υποβαστάζουν, στον 10 μήνα αρχίζει και σέρνεται που μας δείχνει έντονα σημάδια για ενεργητική διερεύνηση του περιβάλλοντος, 11 μήνα κάνει τα πρώτα του βήματα και μεταξύ αυτών των μηνών καταφέρνει να περπατησει μόνο του, αυτό μπορεί να γίνει είτε στον 12 είτε στο 13 είτε στον 14 μήνα της ζωής του.

Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε έτσι ώστε να βοηθήσετε το μωράκι σας και να το διευκολύνετε στα πρώτα του βήματα:

  • Τοποθετείστε βαριά έπιπλά σε σημεία που θα βοηθήσουν το μωράκι σας να στηριχθεί.
  • Μην αφήνετε το μωρό σας πολλές ώρες σε καρεκλάκια και παιδικά καθισματάκια γιατί υπάρχει πιθανότητα καθυστέρησης της μυικής ανάπτυξης.
  • Πάρτε μέτρα ασφαλείας, απομακρύνεται επικίνδυνα έπιπλα που θα μπορούσε το παιδί να τραυματιστεί σε περίπτωση πτώσης.
  • Μην το πιέζεται να περπατησει θα το κάνει όταν αισθανθεί έτοιμο.
  • Ενθαρρύνετε το μωράκι σας να νιώσει αυτοπεποίθηση και σίγουρο για τις ικανότητες του.
  • Θυμηθείτε ότι το καλύτερο στήριγμα είστε εσείς.
πηγή εικόνας:valuesbasedleader.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *