ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ


Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρου σας δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως κάνοντας το δέρμα τους να είναι πιο επιρρεπείς σε ιούς και μικρόβια ακόμα και σε αλλεργίες. Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα του μωρου σας είναι πέντε φορές πιο λεπτό από το δικό σας άρα πέντε φορές πιο ευάλωτο. Γι αυτό το δερματάκι τους θέλει ιδιαίτερη φροντίδα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του περιβάλλοντος. Το πρώτο βήμα και το πιο βασικό ώστε να το προστατεύσετε είναι πλένοντας σωστά  τα ρουχα του μωρου σας. Το πως θα το πετύχετε αυτό; Ακολουθείστε τους παρακάτω κανόνες:

1. Ο πρώτος και πιο σημαντικός παράγοντας είναι να επιλέξετε προσεκτικά το κατάλληλο απορρυπαντικό, υπάρχουν πολλά φυσικά ή παραδοσιακά απορρυπαντικά που είναι αρωματισμένα με χημικά αρώματα, που δυστυχώς ευνοούν αλλεργίες και δερματικά προβλήματα στα μωρά. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το απορρυπαντικό που πρόκειται να αγοράσετε είναι δερματολογικά ελεγμένο και ότι απευθύνετε ακριβώς στην ηλικία του μωρου σας καθώς επίσης να έχουν σαν βάσει τους το σαπούνι και φυσικά να μην χρησιμοποιούνται λευκαντικά. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση μαλακτικού. Αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε και μαλακτικό, θα σας προτείναμε ένα μαλακτικό ειδικό για τα μωρά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η χρήση του είναι προαιρετική.

2. Τα ρουχα του μωρου σας θα πρέπει αυστηρά να πλένονται ξεχωριστά από τα ρούχα των ενηλίκων.

3. Τα νέα ρουχα του μωρου θα πρέπει απαραιτήτως να πλένονται πριν το δοκιμάσει το μωρό όσο καθαρό κι αν φαίνεται.

4. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα γύρω στους 60 βαθμούς Κελσίου και ξέβγαλμα 2-3 φορές ώστε να μην μείνουν υπολείμματα από το απορρυπαντικό πάνω στα ρουχα του μωρου.

5. Αφού στεγνώσουν τα ρούχα σιδερώστε τα και από τις δύο μεριές και αν είναι δυνατόν και από την μέσα μεριά ώστε να αποστειρωθούν με τη δύναμη του ατμού.

 

extra tip: Καλό θα ήταν να χρησιμοποιεί ολόκληρη η οικογένεια κάποιο δερματολογικά ελεγμένο απορρυπαντικό διότι το δέρμα και οι βλεννογόνοι του μωρου σας είναι αρκετά ευαίσθητα ακόμα και στα υπολείμματα χημικών απορρυπαντικών που πιθανός θα βρίσκονται στα δικά σας ρουχα. Οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το μωρό σας μπορεί να του προκαλέσει αλλεργία ή δερματικά προβλήματα.

 

 

πηγή εικόνας:pinterest.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *