ΣΕ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ;


Δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναρωτιούνται αν το καπελάκι και η σκιά αρκούν ώστε να προστατέψουν το μωρό τους από τον ήλιο ή αν χρειάζεται να πάρουν και άλλα μέτρα όπως τα γυαλια ηλιου. Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς μας παρέχει βιταμίνη D αλλά κρύβει και πολλούς κινδύνους ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα παιδικά ματάκια διατρέχουν περισσότερους κινδύνους από τους ενήλικες διότι δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ο μηχανισμός απορρόφησης της UV ακτινοβολίας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ένταση της ακτινοβολίας διαφέρει ανάλογα και με το περιβάλλον, οι υπεριώδεις ακτίνες αντανακλώνται στην άμμο και στο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδάκια λόγο των δραστηριοτήτων στην άμμο και στο νερό εκτίθενται σε μεγαλύτερη ένταση των ακτίνων.

Αν και παλαιότερα περίμεναν να αναπτυχθεί περισσότερο το μάτι του παιδιού για να του φορέσουν γυαλια ηλιου, τώρα φροντίζουμε να προστατεύουμε από νωρίς τα ευαίσθητα παιδικά ματάκια. Κάτω από την ηλικία των 6 μηνών τα παιδιά απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο, από την ηλικία των 6 μηνών και έπειτα όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φοράνε και γυαλια ηλιου.

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε και για να δεχθεί το μωράκι σας πιο εύκολα να του φορέσετε τα γυαλια ηλιου αλλά και να είστε σίγουροι ότι αυτά που επιλέξατε θα προστατέψουν το μωρό σας:

  • Επιλέξτε γυαλια ηλιου με σκελετό που να εφαρμόζει καλά στο προσωπάκι του παιδιού και να μην τον σφίγγει, φροντίστε ο σκελετός να είναι άνετος και ελαφρύς και να μην αγγίζουν οι φακοί τις φλεφαρίδες του παιδιού.
  • Επιλέξτε οργανικούς φακούς, έτσι ώστε σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος να μην τραυματίσουν το παιδί, άλλωστε οι οργανικοί φακοί είναι πολύ ανθεκτικοί στις γρατσουνιές και ελαφρύτεροι από τους κρυστάλλινους.
  • Να προσέξετε ο φακός από τα γυαλια ηλιου που θα επιλέξετε να ανακόπτει 100% της ηλιακής ακτινοβολίας και να μην προκαλεί παραμόρφωση των αντικειμένων.
  • Και τέλος και κυριότερο να μη ξεχνάτε ότι και εσείς οι γονείς πρέπει να φοράτε συνέχεια γυαλια ηλιου διότι το πειστικότερο επιχείρημα για ένα παιδί είναι η μίμηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *