ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΩΔΙΑ


Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά, ναι μεν είναι νόστιμη η σκορδαλια αλλά δυστυχώς αφήνει μια άσχημη μυρωδιά στο στόμα.

Αυτό συμβαίνει γιατί στο σκόρδο υπάρχει ένα στοιχείο η Allyl Methyl Sulfide, η οποία περνάει στο αίμα κατά την διάρκεια του μεταβολισμού του σκόρδου από τον οργανισμό. Έπειτα πηγαίνει από το αίμα στα πνευμόνια και από εκεί εκπνέετε. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να διώξετε τελείως την μυρωδιά απλά λίγο να την καμουφλάρετε.

Εάν λοιπόν επιλέξετε να φάτε σκορδαλια ακολουθήστε τους παρακάτω τρόπους για να μην έχει αυτή την άσχημη μυρωδιά το στόμα σας:

1. Καλό πλύσιμο δοντιών: Το καλό πλύσιμο των δοντιών επιβάλλεται, ναι μεν δε θα μπορέσει να εξαφανίσει την μυρωδιά που βγαίνει από τα πνευμόνια σας αλλά τουλάχιστον θα καθαρίσει το στόμα σας από τα υπολείμματα του σκόρδου.

2. Τσάι: Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Πιείτε το τσάι αμέσως μετά το γεύμα με την σκορδαλια.

3. Γάλα: Η λιπαρότητα του γάλατος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα. Σίγουρα λοιπόν ένα ποτήρι γάλα θα βοηθήσει αρκετά την κατάσταση εάν φάτε σκορδαλια.

4. Γαρύφαλλο: Κρατήστε στο στόμα σας ,εάν σας αρέσει η γεύση, ένα καρφάκι γαρύφαλλο.

 

 

πηγή εικόνας:spirossoulis.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *