ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!!


Στην εποχή μας είναι συχνό φαινόμενο να υποφέρει κάποιος απο πονοκεφάλους ή ημικρανίες, όλα αυτα εξαιτίας της έντονης πίεσεις και στρές που υπάρχει στην καθημερινότητα. Ο πονοκέφαλος, μας έχει ταλαιπωρήσει όλους είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό στην ζωή μας, με αποτέλεσμα να μας καταστρέφει την μέρα και συνήθως οι περισσότεροι αναζητούμε τρόπο για να απαλαγούμε απο αυτόν, με χάπια και με αναλγητικά φάρμακα, όμως ξεχνάμε όλοι οτι το φαρμακείο της φύσης είναι μπροστά μας και θα έπρεπε να το ‘εκμεταλλευόμαστε’ όσο μπορούσαμε. Για να καταπολεμήσουμε τον πονοκέφαλο με φυσικό τρόπο αρκεί να κάνουμε τα εξής βήματα :

  • Φάτε αμύγδαλα, περιέχουν σαλικίνη (βασικό συστατικό της ασπιρίνης) και μαγνήσιο το οποίο βοηθάει στην πρόληψη των πονοκεφάλων λόγω της χαλάρωσης των αιμοφόρων αγγείων.  
  • Πίειτε παραπάνω νερό, έρευνες έχουν δείξει ότι επτά πρόσθετα ποτήρια νερό την ημέρα είναι αρκετά για να ελαττωθεί ακόμα και να εξαφανιστεί ο πονοκέφαλος.
  • Περιορίστε τα προϊόντα που περιέχουν καφεϊνη διότι διεγείρουν τα νεύρα του εγκεφάλου και είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν πονοκέφαλο. Τα πιο συνηθισμένα προϊόντα με καφεϊνη που πίνουμε είναι ο καφές και το τσάι.
  • Φάτε σπανάκι, βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και ανακουφίζει απο πονοκεφάλους.
  • Βάλτε ελαιόλαδο στην διατροφή σας, έχει υψηλή περιεκτικότητα Βιταμίνης Ε, η οποία βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τις φλεγμονές και εξισορροπεί τα επίπεδα ορμονών.  

πηγή εικόνας : dailyhiit.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *