ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΝ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΣΙΧΛΑ


Μια φράση που μας έλεγαν όταν είμασταν μικρά είναι να μην καταπίνουμε την τσιχλα μας γιατί θα κολλήσει στο στομάχι μας και μπορεί να περάσουν έως και 7 χρόνια μέχρι να μπορέσει να την αποβάλλει ο οργανισμός μας. Τι ακριβώς να ισχύει άραγε; Να έχει κάποια βάση αυτό που μας έλεγαν ή απλά να είναι ένας μύθος γιατί οι γονείς φοβόντουσαν ότι τα παιδιά τους θα πνιγούν αν προσπαθήσουν να καταπιούν την τσιχλα τους;

Φυσικά και είναι μύθος και η τσιχλα δεν παραμένει για τόσο καιρό μέσα στον οργανισμό μας. Όμως πέρα για πέρα αληθινό είναι ότι οι ουσίες που είναι φτιαχμένες οι τσίχλες δεν μπορούν να χωνευτούν, αλλά σίγουρα δεν μένει και 7 χρόνια στο στομάχι μας. Κινείται σχετικά άθικτη μέσα από το πεπτικό μας σύστημα και αποβάλλεται με την κλασσική διαδικασία.

Η τσιχλα έχει σχεδιαστεί για μάσημα και όχι για να την καταπίνουμε, γενικά δεν είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς σε περίπτωση κατάποσης αν κατα λάθος σου συμβεί.

Σε σπάνιες περιπτώσεις με καθημερινή κατάποση από πολλές τσίχλες υπάρχει κίνδυνος στον σχηματισμό πέτρας, η οποία με τη σειρά της παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταπιείτε μια τσιχλα, διότι δεν προσφέρει καμία θρεπτική αξία στον οργανισμό σας ίσα ίσα που τον ταλαιπωρείτε για να μπορέσει να την αποβάλλει.

 

πηγή εικόνας:zdrowie.dziennik.pl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *