ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ


Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες μέρες κάναμε μια έρευνα και σας παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η σχολικη τσαντα ώστε να θεωρείται κατάλληλη για το παιδί καθώς επίσης και τους τρόπους ώστε να τη μεταφέρει με ασφάλεια και να αποφύγει τυχόν ορθοπεδικά προβλήματα. Διότι η σχολικη τσαντα είναι εύκολο να προκαλέσει προβλήματα, όταν είναι δυσανάλογα μεγάλη σε μέγεθος, σε βάρος και όταν δεν είναι σωστά σχεδιασμένη.

Τα σωστά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει είναι τα εξής:

1. Να υπάρχουν πάντα δυο ιμάντες για τους ώμους και όχι ένας που περνά διαγώνια μπροστά από το σώμα του παιδιού.

2. Φαρδείς ιμάντες (η αλλιώς λουράκια) με αυξομειούμενο μήκος για να προσαρμόζονται στην πλάτη του παιδιού.

3. Οι ιμάντες θα πρέπει να έχουν επιπλέον επένδυση για να μη δημιουργούν πόνους στους ώμους.

4. Η επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με την πλάτη, δηλαδή το πίσω μέρος της σχολικης τσαντας, θα πρέπει να έχει επιπλέον μαλακή επένδυση έτσι ώστε να είναι πιο αναπαυτική και να προστατεύει από αιχμηρά αντικείμενα.

5. Να έχει πολλές θήκες έτσι ώστε το βάρος να μπορεί να μοιράζεται, τα πιο βαριά βιβλία να τοποθετούνται στην θήκη που εφάπτεται με την πλάτη.

6. Καλό θα είναι να υπάρχει λουράκι που δένει στην μέση για επιπλέον στήριξη.

7. Ιδανικό θα ήταν ειδικά για παιδιά μικρότερης ηλικίας π.χ προσχολικής, να επιλέγουν σχολικες τσαντες με ρόδες. Οι τσάντες με ρόδες πρέπει να σπρώχνονται μπροστά από το σώμα και όχι να τραβιούνται με το ένα χέρι, διότι η στροφική κίνηση μπορεί να καταπονήσει τους μύες του παιδιού.

Τρόποι ώστε να μεταφέρουν με ασφάλεια την σχολικη τσαντα χώρις ορθοπεδικά προβλήματα:

  • Να σταματήσει η συνήθεια να μεταφέρουν την σχολικη τσαντα στον ένα ώμο διότι επιβαρύνουν τον σκελετό και βλάπτουν την σπονδυλική στύλη. Είναι απαραίτητο να τοποθετούν και τους δυο ιμάντες στους ώμους.
  • Το περιεχόμενο της τσάντας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, αν κάτι δεν είναι πολύ απαραίτητο θα πρέπει να αφαιρείται.
  • Δεν θα πρέπει η σχολικη τσαντα να ζυγίζει περισσότερο από το 15% του βάρους του παιδιού, αυτό αλλάζει ανά ηλικία.
  • Αν το παιδί αναγκάζεται να σκύψει μπροστά όταν φοράει την τσάντα, τότε ή είναι πολύ βαριά, ή δεν έχει εφαρμοστεί καλά στην πλάτη του, ή το περιεχόμενο δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, σε κάθε περίπτωση πρέπει να διορθωθεί άμεσα.
πηγή εικόνας:newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *