ΤΣΙΧΛΑ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΣΗΜΑ ΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Συνήθως την τσιχλα την έχουμε στο μυαλό μας ως η λύση σε δύσκολες καταστάσεις που αναζητούμε δροσερή αναπνοή. Η τσιχλα όμως δεν έχει μόνο αυτή την ιδιότητα, μπορεί να προσφέρει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό.

Πρώτο και σημαντικό η τσιχλα που θα επιλέξετε να μην έχει προσθήκη ζάχαρης διότι τότε περισσότερο κακό κάνετε στον οργανισμό σας  και στα δόντια σας παρά καλό. Μια υγιεινή επιλογή είναι η τσίχλα μαστίχας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πως το μάσημα μιας τσίχλας ωφελεί την υγεία μας:

  • Απομακρύνει βακτήρια από την στοματική κοιλότητα: Το μάσημα μιας τσίχλας για 10 λεπτά καθημερινά απομακρύνει περίπου 100 βακτήρια από την στοματική κοιλότητα, με αποτέλεσμα να μειώνει τα βακτήρια και να βοηθά στην καλή υγεία των ούλων και φυσικά στην δροσερή αναπνοή.
  • Διώχνει το άγχος: Έρευνες αναφέρουν πως με το μάσημα μιας τσίχλας μειώνεται η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες.
  • Βοηθάει στο αδυνάτισμα: Το μάσημα μιας τσίχλας μπορεί να συμβάλλει στην ρύθμιση της όρεξης και να περιορίσει αισθητά το τσιμπολόγημα. Αν αισθάνεστε ότι θέλετε να τσιμπήσετε κάτι επειγόντως τότε επιλέξτε μια τσιχλα και όχι μια σοκολάτα.
  • Βελτιώνει τα αντανακλαστικά: Η μάσηση μιας τσίχλας τονώνει την σκέψη και την εγρήγορση καθώς αυξάνει και κατά 10% την ταχύτητα αντίδρασης.
  • Βοηθάει την πέψη: Η τσιχλα μπορεί να προλάβει την παλινδρόμηση του οξέος από το στομάχι μέχρι πίσω στο λαιμό και να ενισχύσει την κινητικότητα του εντέρου.

 

 

πηγή εικόνας:.mnn.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *