ΦΕΡΜΟΥΑΡ: ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΤΕ


Αυτό που είναι το πιο εντυπωσιακό με τα φερμουαρ είναι πως δεν έχουν εξελιχθεί και δεν έχουν αλλάξει καθόλου μορφή από τότε που εφευρέθηκαν, αυτό όμως σημαίνει ότι και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζαν τότε συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να υπάρχουν.

Ψάξαμε και βρήκαμε λύσεις στα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τα φερμουαρ σας:

1.  Το φερμουαρ κόλλησε: Βρίσκεστε σε δύσκολη θέση και το φερμουαρ σας δεν κατεβαίνει, ένας πολύ απλός τρόπος για να καταφέρετε να ξεκολλήσετε το φερμουαρ είναι να πάρετε ένα μολύβι και να τρίψετε την μύτη του στα δόντια του φερμουάρ. Λογικά αν το κάνετε μια δυο φορές το φερμουαρ θα ξεκολλήσει, αν όχι θα πρέπει να πάρετε πιο δραστικά μέτρα. Χρησιμοποιήστε μια λιπαντική ουσία όπως το σαπούνι, τρίψτε με αυτό όλα τα δοντάκια, το φερμουαρ θα ξεκολλήσει εύκολα.

2. Το φερμουαρ δεν στέκεται στο ύψος του: Ένα κοινό πρόβλημα με το φερμουάρ είναι όταν δεν κλείνει έως πάνω και συνέχεια ανοίγει, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αμήχανες καταστάσεις. Το δυσάρεστο είναι ότι αυτό το πρόβλημα δε λύνεται μόνιμα εάν δεν γίνει αντικατάσταση του φερμουαρ. Όμως υπάρχει μια προσωρινή λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε, μπορείτε να περάσετε στο κρικάκι του φερμουάρ ένα άλλο κρικάκι (μπορεί να είναι και από ένα μπερλόκ)  και να το περάσετε στο κουμπί του παντελονιού σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κρικάκι ένα λαστιχάκι αντίστοιχα. Έτσι θα μπορέσετε να κρατήσετε το φερμουάρ επάνω μέχρι να το αντικαταστήσετε κανονικά.

farmoyar

3. Σπασμένη λαβή του φερμουαρ: Συμβαίνει πολύ συχνά να σπάει η λαβή από το φερμουάρ, η πιο εύκολη προσωρινή λύση είναι να πάρετε ένα συνδετήρα, περάστε τον μέσα από την εσοχή του κουμπώματος και είναι έτοιμο. Αυτός ο τρόπος θα σας διευκολύνει μέχρι να το αντικαταστήσετε.

4. Κάποιο από τα δοντάκια του φερμουαρ έχει στραβώσει: Αν κάποιο από τα δοντάκια έχει στραβώσει και σας δυσκολεύει να κουμπώσετε το φερμουάρ σας δεν είναι ανάγκη να το αλλάξετε όλο, απλά πάρτε μια πένσα με λεπτές μύτες και προσπαθήστε να ισιώσετε το στραβωμένο δοντάκι. Έτσι θα κλείσει και πάλι το φερμουαρ σας σαν καινούργιο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *