ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


Σιγά σιγά πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και τι πιο ωραίο να φτιάξουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα πανεύκολα λαχταριστά μελομακαρονα, να είναι ζουμερά μέσα και να μοσχοβολάνε. Πάμε να ξεκινήσουμε!!

Τι θα χρειαστούμε:

Για το μείγμα

  • 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. σπορέλαιο
  • 1000 γρ αλεύρι
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ νερό
  • 700 γρ ζάχαρι
  • 100 γρ μέλι για το μέλωμα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Βήμα 1: Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Το βάζουμε στην φωτιά, μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2: Μετά φτιάχνουμε τα μελομακαρονα, σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι μας και ανακατεύουμε πολύ απαλά με το χέρι μας από το κέντρο προς τα έξω, για πολύ λίγο δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει.

Βήμα 3: Πλάθουμε τα μελομακαρονα σε μικρά οβάλ σχήματα, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Βήμα 4: Αμέσως μόλις βγουν τα μελομακαρονα από το φούρνο τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι το κρύο, τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε και τα μελώνουμε με μέλι και καρύδια.

Τα μελομακαρονα είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά σε όλους σας!!

 

πηγή εικόνας:decoration1124.rssing

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *