ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


Υπάρχουν δυο εναλλακτικές για να φτιάξετε σπιτική μαγιονεζα, η μια συνταγή περιέχει αυγό όμως σας δίνουμε και μια δεύτερη εναλλακτική σε περίπτωση που δεν μπορείτε να φάτε αυγό.

1. Συνταγή

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό από λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κρόκο
  • 1 κουτάλι της σούπας ξίδι λευκό
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας νερό εάν χρειαστεί

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ξίδι, την μουστάρδα, τον κρόκο και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα. Ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε πολύ σιγά το ελαιόλαδο και έπειτα το ηλιέλαιο. Εάν η μαγιονεζα μας είναι σφιχτή τότε προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και την τοποθετούμε σε ένα μπολ ή σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο.

extra tip: Εάν δεν προσέξουμε και δεν ρίξουμε το λάδι πολύ σιγά τότε το μείγμα μας θα κόψει, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο έναν κρόκο και να κάνετε την διαδικασία από την αρχή. Εκεί που χρειάζεται να βάλετε λάδι χρησιμοποιείστε το παλιό μείγμα που έχει κόψει.

2. Συνταγή χωρίς αυγό

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 3 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά. Στην συνέχεια την τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο μας όπου και διατηρείται 3-5 μέρες.

 

πηγή εικόνας:solorecetas.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *