ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ


Όσο περίεργο και να σας ακούγεται υπάρχουν όντως τρόποι ώστε να χρησιμοποιήσετε το μπαγιατικο ψωμι. Δεν είναι θέμα μόνο οικονομίας αλλά μια άμεσης λύσης και δημιουργίας να αξιοποιήσετε και να φτιάξετε κάτι άλλο με το υλικό που σας περίσσεψε.

1. Φτιάξτε κρουτόν: Μπορείτε να φτιάξετε πολύ νόστιμα κρουτόν για τις σαλάτες ή τις σούπες σας. Κόψτε το μπαγιατικο ψωμι σε φέτες και κατόπιν σε μικρά κυβάκια ρίξτε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10 λεπτά στους 180 °C. Τα κρουτόν σας είναι έτοιμα! Εναλλακτικά μπορείτε να τα φτιάξετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν. Εάν τα θέλετε αρωματισμένα μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι, πάπρικα και να τα τρίψετε με λίγο σκόρδο.

2. Φτιάξτε σπιτική τριμμένη φρυγανιά:  Κόψτε το μπαγιατικο ψωμι σε φέτες δεν μας πειράζει αν είναι ίδιες ας είναι ακανόνιστες και τοποθετείστε τες σε ένα ταψί. Αφού έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα, βάλτε τις φέτες ψωμιού να ψηθούν για περίπου μια ώρα. Αφού ψηθούν αφήστε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα. Στην συνέχεια αφού κρυώσουν τις τοποθετείτε σε ένα πολυμηχάνημα ή αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μούλτι, χτυπάτε ανάλογα με το πόσο χοντρή ή ψιλή θέλετε την τριμμένη φρυγανια.

3. Φτιάξτε πανεύκολη σκορδαλιά: Μουσκέψτε 4-5 φέτες ψίχας από το μπαγιατικο ψωμι και αφού τα στίψετε βάλτε τα στο μούλτι με 3-4 σκελίδες σκόρδο, 4 κουταλιές της σούπας ξίδι και 50ml ελαιόλαδο. Πολτοποιήστε και η σκορδαλιά σας είναι έτοιμη.

4. Φτιάξτε νόστιμες αυγοφέτες ή French Toast: Κόψτε το μπαγιατικο ψωμι σε φέτες, μουλιάστε το σε γάλα ελαφρά, μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Έπειτα χωρίστε 3 αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπήστε τους κρόκους και περάστε τις φέτες του ψωμιού, στην συνέχεια χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και περάστε τις φέτες και από εκεί. Τηγανίστε σε δυνατή φωτιά και σερβίρετε τις φέτες πασπαλισμένες με μέλι ή φρούτα.

πηγή εικόνας:thetaste.ie

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *