4 ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟ


Το ασβεστιο είναι ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό και το χρειάζεται για να χτίσει και να διατηρήσει γερά κόκαλα. Εκτός από την διατήρηση των οστών συμβάλει σε μια σειρά σημαντικών λειτουργιών όπως η σύσπαση των μυών και τη πήξη του αίματος. Με αποτέλεσμα το ασβεστιο να αποτελλεί ένα σημαντικό και απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για τον οργανισμό μας.

Τι γίνεται όμως όταν το ασβεστιο λειπει από τον οργανισμό; Μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε; Υπάρχουν σημάδια που μπορούν να μας δείξουν την έλλειψη ασβεστίου στον οργανισμό:

1. Νυχια που ξεφλουδίζουν: Τα νύχια έχουν ανάγκη απο ασβέστιο. Εάν λοιπόν παρατηρήσετε να ξεφλουδίζουν τα νύχια σας τότε σημαίνει ότι αρχίζει να λείπει ασβεστιο από τον οργανισμό σας.

2. Μυϊκές κράμπες: Είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που εμφανίζονται όταν κάποιος έχει έλλειψη ασβεστίου. Οι μύες αρχίζουν και πονάνε στα πόδια και στα χέρια και ενδεχομένως να έχετε ενοχλήσεις ενώ κινείστε.

3. Τερηδόνα: Όταν το σώμα έχει έλλειψη ασβεστίου η πρώτη πηγή ασβεστίου που αναζητάει είναι αυτή των δοντιών, με αποτέλεσμα να τα αποδυναμώνει και να δημιουργείται τερηδόνα.

4. Απώλεια μνήμης: Το ασβεστιο παίζει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών γι’ αυτό η έλλειψη του προκαλεί συμπτώματα όπως η απώλεια μνήμης. Βέβαια αν έχετε έντονα σημάδια απώλειας μνήμης καλό είναι να μιλήσετε με κάποιον ειδικό ώστε να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις.

 

πηγή εικόνας: tlife.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *