4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ


Μερικά μωρά γεννιούνται με αρκετά πυκνά μαλλια, μερικά με λίγα και με αρκετά απαλή υφή και λεπτή τρίχα και άλλα μωρά γεννιούνται χωρίς καθόλου μαλλάκια. Αυτό να μην σας ανησυχεί το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο αναπτύσσεται το παιδί και τα μαλλια θα πυκνώσουν και θα μεγαλώσουν.

Τους πρώτους μήνες τα μαλλια του βρέφους συνήθως πέφτουν αλλά σταδιακά μέσα σε 6 μήνες αρχίζουν να αναπτύσσονται τα νέα. Το χρώμα των μαλλιών ενώ τον πρώτο χρόνο μπορεί να μείνει ίδιο σταδιακά μετά το πρώτο έτος μπορεί να αλλάξει η απόχρωση του.

Υπάρχουν κάποιες βασικές απορίες που έχουν όλοι οι γονείς για τα μαλλια των παιδιών τους από την στιγμή που γεννιούνται. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές μπορεί και να σας βοηθήσουν στο να λύσετε κάποιες απορίες σας:

1. Με τι πλένουμε τα μαλλια του μωρού, χρησιμοποιώ σαμπουάν; Τα μαλλια των περισσότερων μωρών δε χρειάζονται καθόλου λούσιμο με σαμπουάν, εάν θέλετε όμως να χρησιμοποιήσετε προμηθευτείτε τα ειδικά σαμπουάν που υπάρχουν για νεογέννητα που έχουν ουδέτερο ph και ξεπλένονται πολύ εύκολα, βάλτε όσο γίνεται ελάχιστη ποσότητα.

2. Πόσο συχνά κάνει να λούζω τα μαλλιά του μωρού; Μια φορά την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα ή πιο συχνά αν είναι απαραίτητο. Δώστε όμως προσοχή σε αυτό διότι τα μωράκια είναι ευαίσθητα αρκετά στο δέρμα του κεφαλιού και μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί.

3. Πως χτενίζουμε ένα μωρό; Όταν το μωράκι έχει ακόμα τα μαλλια τα μαλακά με την λεπτή τρίχα τότε το κεφαλάκι του είναι σαφώς πιο ευαίσθητο, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα μαλακή με φυσική τρίχα. Όταν η τρίχα του παιδιού σας γίνει πιο σκληρή και πυκνή τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οδοντωτή χτένα. Το χτένισμα είναι καλύτερο να γίνεται σε βρεγμένα μαλλια.

4. Πως στεγνώνουμε τα μαλλια του μωρού; Εξαρτάται πάλι από το μαλλάκι που έχει το μωρό, εάν το μωρό σας έχει αραιή και λεπτή τρίχα τότε αρκεί να το σκουπίσετε με μία πετσέτα. Εάν το μωρό σας έχει πιο σκληρή, πυκνή και χοντρή τρίχα τότε μπορείτε να τα στεγνώσετε με πιστολάκι αρκεί πρώτα να έχετε προετοιμάσει το μωρό σας για την διαδικασία αυτή ώστε να μην τρομάξει, μπορείτε να του δώσετε το πιστολάκι στα χέρια του ώστε να το επεξεργαστεί πρώτα και έπειτα να συνεχίσετε στην διαδικασία του στεγνώματος. Μην φέρεται το πιστολάκι πολύ κοντά στο κεφάλι του μωρού, χρησιμοποιείστε μέτρια θερμοκρασία.

 

πηγή εικόνας:today.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *