4 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΕΑΝ ΦΟΡΑΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ


Όσοι έχουν μυωπία σίγουρα θα έχουν δοκιμάσει να φορέσουν και φακους επαφης, είναι ένα από τα πιο βολικά πράγματα που έχουν εφευρεθεί αλλά θέλουν λίγο παραπάνω προσοχή ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, ειδικά εάν είστε γυναίκα και κάνετε καθημερινά μακιγιάζ.

1. Μην χρησιμοποιείτε την ίδια θήκη για πολύ καιρό: Όταν αλλάζετε το ζευγάρι με τους φακους επαφης πρέπει να αλλάζετε και την θήκη τους, διότι όπως και ο φακός έτσι και η θήκη συγκρατούν σκόνη και παθογόνους μικροοργανισμούς.

2. Κρατήστε τους καθαρούς: Τι εννοούμε με αυτό; Μην ξεχνάτε να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν τους φορέσετε και πριν τους βγάλετε. Δεν είναι μόνο τα μικρόβια που πρέπει να αποφύγετε να έρθουν σε επαφή με τα μάτια αλλά και τυχόν υπολείμματα από κρέμες η λοσιόν αν έρθουν σε επαφή με τους φακούς θα ερεθίσουν τα μάτια σας.

3. Αλλάξτε τακτικά το διάλυμα καθαρισμού: Κάθε φορά που βγάζετε τους φακους επαφης σας θα πρέπει να αλλάζετε και το διάλυμα καθαρισμού στην θήκη. Το διάλυμα περιέχει σκόνη και βακτήρια από τον βρώμικο φακό και αν το χρησιμοποιείται ξανά και ξανά οι φακοί σας δε θα καθαρίσουν ποτέ.

4. Δώστε προσοχή στα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε: Όσοι φοράνε φακους επαφης πρέπει να δίνουν παραπάνω σημασία στα προϊόντα μακιγιάζ που αγοράζουν. Προτιμήστε υποαλλεργικά προϊόντα που αναγράφουν στις ετικέτες τους το χαρακτηρισμό oil-free.

 

 

πηγή εικόνας:.womenonly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *