5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΕ ΤΑΞΗ


Όσοι έχουν παιδιά γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως είναι να τακτοποιείς το σπίτι και σε λίγα λεπτά να γίνεται πάλι ‘χαμός’, με αποτέλεσμα να δείχνει δυστυχώς μονίμως ακατάστατο όσο και να προσπαθείς να το διατηρήσεις σε τάξη.

Συνήθως τα παιχνιδια βρίσκονται διασκορπισμένα παντού σε όλο το σπίτι και κυρίως στα παιδικά δωμάτια, γι’αυτό συγκεντρώσαμε τους καλύτερους τρόπους που θα σας λύσουν τα χέρια.

1. Προμηθευτείτε καλαθάκια και κολλήστε ετικέτες 

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε διότι τα καλαθάκια σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι το Α και το Ω, βοηθάνε να αποθηκεύεται εύκολα πράγματα και μπορεί και το παιδί εύκολα να τα χρησιμοποιήσει αλλά και να τα τακτοποιήσει. Κατηγοριοποιήστε λοιπόν τα παιχνιδια και βάλτε τα στα αντίστοιχα καλαθάκια που θα έχετε κολλήσει τις ετικέτες π.χ ένα καλάθι για μπάλες, ένα καλάθι για κούκλες, για ζωάκια, για αυτοκινητάκια κτλ. Μάθετε το παιδί να τα τακτοποιεί μόνο του στα καλαθάκια και αν είναι αρκετά μικρό κολλήστε αυτοκόλλητα για το τι πρέπει να μπει μέσα για να του είναι πιο εύκολο στην αρχή.

paixnidia-kalathakiapaixnidia_kalathakia paixnidia_kalathia

2. Τοποθετείστε μαγνήτες 

Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη γκάμα από μακρόστενους μαγνήτες που βιδώνουν στους τοίχους. Προμηθευτείτε τους και δε θα χάσετε, μπορείτε να τοποθετείτε όλα τα μεταλλικά παιχνιδια, που ειδικά αν έχετε αγόρι σίγουρα δεν είναι λίγα. Έτσι τα μεταλλικά παιχνιδια θα είναι πάντα σε τάξη και όχι διασκορπισμένα στο πάτωμα καθώς επίσης θα έχετε πετύχει και μία μοναδική διακόσμηση.

paixidia_magnhtes

3. Αγοράστε μολυβοθήκες και οργανώσετε τα γραφικά είδη.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα παιδιά λατρεύουν την ζωγραφική γι’αυτό πολλές φορές όταν αποφασίζουν να ζωγραφίσουν το σπίτι γεμίζει από μολύβια, ξυλομπογιές και μαρκαδόρους, και πολλές φορές τους ανακαλύπτουμε και στα πιο απίθανα μέρη όπως κάτω από καναπέδες, πίσω από κουρτίνες, κάτω από μαξιλάρια. Προμηθευτείτε μολυβοθήκες και τακτοποιήστε τα ανά είδος, στα παιδιά αρέσουν τα αντικείμενα που είναι κατηγοριοποιημένα, θα το βρουν ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι.

paixnidia-taksh

4. Κρεμάστε τσάντες

Κρεμάστε τσάντες πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου και τοποθετήστε εκεί παιχνιδια που θα τα έχετε χωρίσει σε κατηγορίες ή αν έχετε πάνω από ένα παιδί γράψτε το όνομα του κάθε παιδιού σε μια τσάντα και μάθετε στο καθένα να βάζει τα παιχνίδια του στην δική του τσάντα.

 paixnidia-kremastreskremastres_paixnidia

5. Τοποθετείστε μεταλλικά καλαθάκια στο μπάνιο

Η ράβδος που έχετε στο μπάνιο για τις πετσέτες για να στεγνώνουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα παιχνιδια μπάνιου των παιδιών. Κρεμάστε 1-2 καλαθάκια και συγκεντρώστε τα παιχνίδια που έχουν τα παιδιά στο μπάνιο ώστε να είναι μαζεμένα και να στραγγίζουν ταυτόχρονα.

paixnidia-mpaniou

πηγές εικόνων: mama365.gr, 10deco-interior.blogspot.gr, happy-coloured-life.blogspot.gr, spirossoulis.com, thecraftingchicks.com, allyou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *