5 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ


Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πόσο ακριβώς νερο χρειάζεται να πίνει κάποιος καθημερινά. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, το σίγουρο όμως είναι ότι το νερο είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον οργανισμό του. Το σώμα μας μιλάει, στέλνει προειδοποιητικά σημάδια όταν π.χ διψάμε σημαίνει ότι ήδη έχουμε αφυδατωθεί και θα έπρεπε να μην είχαμε φτάσει σε αυτό το στάδιο της αφυδάτωσης.

Πάμε να δούμε 6 σημάδια που μας στέλνει ο οργανισμός μας, πέρα από την δίψα, ότι χρειαζόμαστε κι άλλο νερό γιατί δεν είναι αρκετό:

1. Το στόμα είναι στεγνό ή αλλιώς έχετε ξηροστομία: Όταν αισθάνεστε το στόμα σας να κολλάει και να ξεφλουδίζουν τα χείλια σας ήρθε η ώρα να κόψετε οτιδήποτε άλλο υγρό πίνετε π.χ τα αναψυκτικά και να αρχίσετε να καταναλώνετε περισσότερο νερο. Μόνο το νερό θα μπορέσει να ενεργοποιήσει του σιελογόνους αδένες που ενυδατώνουν την στοματική κοιλότητα.

2. Πόνοι στις αρθρώσεις: Οι χόνδροι και οι σπόνδυλοι αποτελούνται από 80% νερο. Αυτό σημαίνει πως είναι απολύτως απαραίτητο να καταναλώνεται αρκετό νερό εάν δεν θέλετε τα κόκκαλά σας να τρίβονται σε κάθε βήμα. Γι΄αυτό μη τα ρίχνετε όλα στον καιρό και στην υγρασία της εποχής.

3. Νοιώθετε τα μάτια πολύ στεγνά: Πέρα από την ξηροστομία η έλλειψη νερού σας κάνει να νοιώθετε τα μάτια σας πιο στεγνά και να κοκκινίζουν. Χωρίς αρκετό νερο δεν έχετε πια δάκρυα, κάτι που είναι πολύ κακό για τα μάτια σας και ειδικά σε ανθρώπους που φοράνε και φακούς επαφής.

4. Νοιώθετε κουρασμένοι και μονίμως νυσταγμένοι: Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο δανείζεται νερο από το αίμα. Όταν το αίμα δεν έχει αρκετό νερό δεν μεταφέρει σωστά το οξυγόνο στο σώμα. Η έλλειψη οξυγόνου όμως οδηγεί σε υπνηλία και κούραση. Είναι ένας φαύλος κύκλος που έχει ως βάση την έλλειψη νερού στο σώμα.

5. Η επιδερμίδα σας είναι ξηρή: Αν το σώμα δεν έχει αρκετά υγρά τότε δεν ιδρώνει και δεν μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες, την βρωμιά και την σκόνη που συγκεντρώνεται επάνω στο δέρμα όλη την ημέρα.

 

πηγή εικόνας:tsemperlidou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *