5 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΤΣΑΠ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ: ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΡΩΝΕΙ


Η κετσαπ είναι ένα προϊόν που διαθέτει κάθε σπίτι και σίγουρα έχει μια μόνιμη θέση στο ψυγείο σας. Υπάρχουν όμως και άλλες χρήσεις της αγαπημένης μας κετσαπ εκτός από το φαγητό, που θα σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε τα καθαριστικά που βρίσκετε στο εμπόριο με κάτι έξυπνο και οικολογικό.

Χρησιμοποιείστε την κετσαπ εναλλακτικά έτσι:

1. Καθαρίστε το φούρνο: Πολλές φορές θα έχει τύχει στο φούρνο σας να υπάρχει κάποιος επίμονος λεκές που δεν φεύγει αλλά δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα καθαριστικά του εμπορίου γιατί είναι χημικά και βλαβερά για τον οργανισμό, υπάρχει η λύση και είναι η κετσαπ. Βάλτε τον φούρνο σας να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά και στην συνέχεια ρίξτε πάνω στον λεκέ λίγη κετσαπ, τρίψτε τον και αφήστε τον για άλλα 5 λεπτά προτού τον ξεπλύνετε με νερό. Θα διαπιστώσετε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί.

2. Επαναφέρετε τη λάμψη στα χάλκινα σκεύη μαγειρικής: Πάρτε ένα καθαρό πανί και απλώστε πάνω του μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κετσαπ σας. Τρίψτε την επιφάνεια που θέλετε να γυαλίσετε με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε τα με χλιαρό νερό και σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα. Εάν ο λεκές επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία.

3. Γυαλίστε τον νεροχύτη: Εάν έχει θαμπώσει ο νεροχύτης σας, ρίξτε λίγη κετσαπ στις επιφάνειες του και τρίψτε το με ένα καθαρό πανί. Αφήστε το να δράση 3-4 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

4. Γυαλίστε τα ασημικά και τα κοσμήματα σας: Ρίξτε μια μικρή ποσότητα πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί και τρίψε το κόσμημα ή το ασημικό σας απαλά. Αν το ασήμι δεν γυαλίζει τότε αφήστε την κετσαπ να δράση 15 λεπτά και έπειτα τρίψτε και καθαρίστε τα κοσμήματα και τα ασημικά σας.

5. Δώστε λάμψη στο αυτοκίνητο σας: Κι όμως η κετσαπ μπορεί να σας βοηθήσει να γυαλίσετε το αυτοκίνητο σας, εκτός από την λάμψη που θα σας προσφέρει θα σας βοηθήσει να προστατέψετε το αμάξι σας και από την οξείδωση.

πηγή εικόνας:myneolaia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *