6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΗ


Υπάρχουν μωράκια που αγαπάνε πολύ το νερό και λατρεύουν την ώρα του μπάνιου αλλά υπάρχουν και μωράκια που δυστυχώς όταν έρχεται η ώρα να κάνουν μπανιο κλαίνε και κάνουν τον κόσμο άνω κάτω στην προσπάθεια τους να το αποφύγουν.

Πολλοί γονείς έχουν αναρωτηθεί αν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν έτσι ώστε να κάνουν το μωράκι τους να δεχθεί το μπανιο χωρίς να κλαίει και γιατί όχι να μπορεί να το απολαύσει κιόλας. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείτε όλοι οι γονείς να τις ακολουθήσετε έτσι ώστε να γίνει το μπανιο του μωρού σας απόλαυση και να το μετατρέψετε σε μια ευχάριστη εμπειρία έτσι ώστε να θέσετε σωστές βάσεις και για τη μετέπειτα ασχολία του με το νερό.

1. Η καλύτερη ώρα να κάνετε το μωρό σας μπανιο είναι αργά το απόγευμα, πριν το τελευταίο του γεύμα, το μωράκι έτσι θα χαλαρώσει και θα κοιμηθεί πιο εύκολα.

2. Φροντίστε το νερό να έχει την σωστή θερμοκρασία 32-38°C. Όπως επίσης και η θερμοκρασία του δωματίου να είναι στους 24-27°C. Έτσι το μωράκι σας θα δεχθεί πιο εύκολα το μπανιο του και θα του είναι πιο ευχάριστο καθώς δεν θα κρυώνει.

3. Ανακατέψτε καλά το νερό έτσι ώστε να μην υπάρχουν σημεία που καίνε.

4. Κρατήστε λίγο το μωράκι στην αγκαλιά σας έτσι ώστε να αισθανθεί ασφαλές και μετά βάλτε το σιγά σιγά μέσα στο νεράκι. Δώστε του μερικά λεπτά έτσι στο τέλος να μην αντισταθεί στο μπάνιο.

5. Αποσπάστε του την προσοχή, παίξτε μαζί του, τραγουδήστε, χρησιμοποιήσετε πλαστικά ειδικά παιχνιδάκια και καθρεφτάκι.

6. Μην ρίχνετε μεγάλη ποσότητα νερού στο κεφαλάκι του, χρησιμοποιήστε το χέρι σας με μία ελαφριά κλίση έτσι ώστε να μην μπει νερό στα μάτια του.

πηγή εικόνας:livescience.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *